Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Аваков відзвітував про розслідування щодо подій під Радою

17 вересня 2015 р., 18:43

Підозру за фактом подій під ВР оголошено 22 особам, 17 - заарештовані, одна людина оголошена у розшук.

Глава МВС Арсен Аваков під час звіту у Верховній Раді повідомив про те, що події, що відбулися 31 серпня під стінами українського парламенту, були заздалегідь сплановані і були частиною плану щодо дестабілізації обстановки в країні.

"Це була заздалегідь спланована і організована провокація, метою якої, за однією з версій слідства, була масштабна дестабілізація ситуації в країні і занурення її в масштабне насильство і збройне громадянське протистояння. І сам терористичний акт і масові заворушення були поєднані одним злочинним задумом", - сказав він.

За словами міністра, цей задум полягав у тому, щоб силами спеціально підготовлених осіб організувати масові заворушення під стінами українського парламенту і використовувати їх для "маскування головного удару" - кривавого теракту.

Аваков наголосив на тому, що цей теракт був організований групою осіб і "за всіма наявними ознаками, це був невипадковий кидок гранати, а частина єдиного плану дестабілізації".

Глава МВС також повідомив про те, що станом на 17 вересня встановлено, що до підготовки теракту причетні три людини, одна з них - виконавець.

Він повідомив про те, що підозру за фактом подій під ВР оголошено 22 особам, 17 - заарештовані, одна людина оголошена у розшук.

Аваков зазначив, що в стаціонарах після подій під Радою 31 серпня залишається 81 людина.

"У результаті цих подій тілесні ушкодження отримали 157 працівників правоохоронних органів, Нацгвардії і цивільних осіб. Зокрема, 110 - від вибуху гранати. Три людини загинули. Дотепер у стаціонарі перебуває 81 особа. Один боєць у вкрай важкому стані", - сказав міністр.

Нагадаємо, що після голосування парламенту за зміни до Конституції в частині децентралізації 31 серпня мітинг під Радою переріс у сутички з правоохоронцями. З натовпу мітингувальників у силовиків кинули гранату.

Кореспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp