Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Карбід» Любки побачив світ

19 вересня 2015 р., 10:00

Це відбулося днями в бібліотеці

17 вересня в Закарпатській обласній бібліотеці відбулася презентація нового роману Андрія Любки «Карбід».

Організатором та модератором зустрічі автора з ужгородськими книголюбами стала магістрантка українського відділення філологічного факультету УжНУ й кореспондент Медіацентру Іванка Когутич.

Автор розпочав презентацію з пояснень, як виникла ця книга: «Я вже пробував себе в ролі прозаїка. Це було в 2010 році, але спроба виявилася не надто вдалою. Сподіваюся, що тепер все буде з точністю до навпаки». Андрій Любка коротко розповів про сюжет книги та його головних героїв. Каже, що писав роман впродовж 2014-го та початку 2015-го року, паралельно з тим збираючи колекцію цікавих образів серед закарпатців. Жартує, що серед цих людей таких є чимало.

Зачитував багато уривків, пояснював з чим пов’язані імена певних персонажів. Щодо жанру твору, то називає його трагікомічним романом. Торкнувся і теми місцевої контрабанди, яка, як зауважили гості, перегукується з мукачівськими подіями цього літа. Проте вони не пов’язані між собою – ідея згадати про кримінальну сферу в книзі виникла в автора вже давно.

«Бувало, я зачинявся від світу, аби зосередитися на книзі. Було важко безвилазно сидіти вдома тиждень, а то й більше. Траплялося, що, написавши значну частину тексту, стирав геть усе і писав наново. До речі, топографічним прототипом міста Ведмедева є Виноградів, звідки я родом, та Ужгород».

На питання гостей відповідав охоче. Забігаючи наперед, письменник розповів, що не виключає можливості взятися й за дитячу літературу. Вважає, що дітей до мистецтва слід привчати змалку.

Розкупили примірники новенького роману швидко, а от автографів довелося почекати в черзі – пан Андрій не відмовив нікому.

Вітаємо письменника з новим творінням та бажаємо йому позитивних відгуків читачів і натхнення у дальшій роботі!

Антоніна Чундак
для Медіацентру УжНУ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp