Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті прикордонники затримали «Дельтаплан» для переміщення контрабанди та пілота, який ним управляв

19 вересня 2015 р., 12:01

Зміна прикордонників була плідною

Сьогодні у ночі в рамках проведення спільної операції «ключові точки» співробітники Держприкордонслужби України спільно із словацькими колегами виявили та затримали малий літальний апарат на Закарпатті, який ймовірно використовується контрабандистами для переміщення тютюнових виробів.

Під час, проведення оперативно-розшукових заходів прикордонники Мукачівського загону спільно з мобільними групами, які направлені на посилення ділянки західного кордону виявили в районі населеного пункту Домбоки малий літальний апарат типу «Дельтаплан». Напередодні його рух зафіксував прикордонний наряд Чопського загону на ділянці відділу «Паладь Комарівці» в сторону сусідньої Словаччини і десь через годину назад на територію України. По даному факту були поінформовані всі компетентні органи та розпочато пошукові заходи з обох сторін кордону. Згодом прикордонники за допомогою тепловізійних пристроїв помітили, що невідомий апарат розпочав зниження висоти неподалік від лінії кордону. З метою недопущення протиправної діяльності та затримання порушників в район можливого приземлення літального апарату вибули прикордонники Мукачівського загону, де у результаті виявили «Дельтаплан». Також затримано 1 особу без документів екіпірованого як пілота, який можливо причетного до протиправної діяльності. Крім того варто зауважити, що дана особо уже не перший раз попадає у поле зору правоохоронців через протиправну діяльність на кордоні.

При огляді літального апарату встановлено, що це двохмісний мотодельтаплан. Примітно те, що засоби навігації були вирвані з панелі, які в подальшому знайдено на відстані близько 200 метрів від місця затримання.

На даний час пошукові дії з української та словацької сторони тривають.

Також працює слідча група з РВ УМВСУ м. Мукачево.

Нагадаємо, що вчора в рамках цієї ж операції «ключові точки» прикордонники спільно із словацькими колегами на ділянці Ужгородського району Закарпатської області теж зафіксували переліт через кордон декількох літальних апаратів. Відразу були організовані пошукові заходи по обидва боки кордону, в результаті яких на території Словаччини на відстані близько 45 км від державного кордону словацькі партнери виявлили літак типу «Чмелак» без розпізнавальних знаків з намальованим на хвості літака прапором України, без пілота, з пошкодженими шасі та елементами фюзеляжу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp