Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні розроблять карту енергоефективності регіонів

20 вересня 2015 р., 11:22

Відповідний Меморандум було підписано 17 вересня.

Меморандум про співробітництво між Держенергоефектиності, АТ «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) та ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО» щодо розробки Рейтингу енергоефективності регіонів України за показниками витрат паливно-енергетичних ресурсів (Ukrainian Energy Index (UEI).

Відповідно до Меморандуму буде проаналізовано й оцінено кінцевий рівень споживання енергії в 10 галузях переробної промисловості, сільському господарстві, добувній промисловості, будівництві, сфері послуг і секторі житлового господарства областей України. Відповідно до отриманих даних визначатиметься ефективність використання енергетичних ресурсів в кожному регіоні України, повідомляє «Урядовий портал».

Методика, за якою формуватиметься Рейтинговий показник, базується на методології Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Результати рейтингу планується презентувати в листопаді цього року.

Для прозорості та об’єктивності результатів буде сформовано експертну раду, до складу якої увійдуть представники громадських організацій та галузевих об’єднань, громадські діячі, експерти тощо.

«Кожен мешканець будь-якого регіону України матиме можливість дізнатися, яке місце посідає його область у Рейтингу енергоефективності регіонів України. Для Уряду або спеціалістів цієї сфери розробка Рейтингу дозволить краще розуміти ситуацію у сфері енергоефективності, і, відповідно визначати напрями і механізми підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів в Україні», - пояснив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Схожі новини

«Рецепт» енергоефективності, або Як зробити теплим кожен український дім (Інфографіка)
На обласну програму енергоефективності запланували 172 мільйонів
В Ужгороді поговорять про енергоефективність
Задля реалізації Програми енергоефективності та енергозбереження Закарпатської області на 2016 – 2020 роки
Альона Бабак: Уряд ініціює пілотний проект Фонду енергоефективності за участю муніципалітетів для прискорення процесу термомодернізації багатоповерхівок
Семінар «Багатоквартирний будинок: основи енергоефективності» провели напередодні з головами ОСББ в Ужгородській міській раді
Громади Закарпаття начаться енергоефективності
У Мукачеві урочисто відкрили інформаційно-навчальний центр з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії
Відкриють інформаційно-навчальний центр з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії
Синевир невдовзі можна буде побачити у ЗD форматі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp