Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

21 вересня - Міжнародний день миру

21 вересня 2015 р., 12:45

Пан Гі Мун закликав скласти зброю всі сторони конфлікту і "дотримуватися глобального режиму припинення вогню".

Організація Об'єднаних Націй сьогодні відзначає Міжнародний день миру. Враховуючи безперервне зростання озброєних конфліктів у світі, генеральний секретар організаціїПан Гі Мун напередодні закликав учасників усіх бойових дій утримуватися від протистояння в цей день, передає ТАСС.

"Цього року Міжнародний день миру відзначається в той час, коли у світі відбуваються жорстокі акти насильства і виникають дестабілізуючі конфлікти. Замість того, щоб впадати у відчай, ми повинні взяти на себе колективну відповідальність, щоб вимагати покласти край жорстокості і безкарності, що панує в світі", - йдеться в посланні Пан Гі Муна.

Він закликав скласти зброю всі сторони конфлікту і "дотримуватися глобального режиму припинення вогню".

"Я закликаю їх припинити вбивства і руйнування і створити умови, що сприяють встановленню тривалого миру", - зазначив генсек.

Міжнародний день миру був заснований в 1981 році ООН як щорічне свято відмови від насильства і припинення вогню в глобальному масштабі. Генасамблея ООНприйняла резолюцію, що проголосила Міжнародний день миру, в якій міститься заклик до "всіх країн і народів" відзначати цей день як можливість сприяння мирному врегулюванню конфліктів.

Нагадаємо, вчора до України із шестиденним візитом прибув помічник генсека ООН Іван Шимонович. Планується, що він відвідає Київ і райони на сході України.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp