Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В одній з ужгородських шкіл буде клас для вивчення угорської мови

23 вересня 2015 р., 18:07

Угорські партнери готові посприяти справі

Сьогодні голова Закарпатської облради Володимир Чубірко разом із заступником Генерального консула Угорщини в Ужгороді Ласлом Відою відвідали Ужгородську ЗОШ №2, щоб обговорити умови вивчення тут угорської мови як другої іноземної.

Про це повідомили у прес-службі облради.

Володимир Чубірко каже, що такою пропозицією зацікавлені чимало навчальних закладів області. Нині в краї проживає велика угорська громада і вивчення мови дасть нові можливості для комунікації, для молоді. В ході наради обговорювали питання облаштування в школі класу з вивчення угорської мови. До цього готові долучитися угорські партнери. «Це дуже цікавий проект, і ми готові сприяти у його реалізації», - констатував Ласло Віда.

З нового навчального року угорську у ЗОШ №2 вже вивчають 60 учнів п’ятих класів. Окрім того планується встановити контакти цієї школи з одним з навчальних закладів Угорщини. Завдяки цьому буде можливість стажуванню учнів та педагогів в Угорщині, а угорці зможуть побувати на стажуванні в школі Ужгорода.

«Це цікаво як для освітян Закарпаття, так і для партнерів з Угорщини. У ЗОШ №3 нам спільно з чехами вдалося облаштувати крило, де вивчають чеську мову як другу іноземну мову. Тут проект буде не менш масштабним», - переконаний керівник ради.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp