Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті три природні парки розширять свої володіння

23 вересня 2015 р., 18:21

Заради збереження унікальних екосистем

В Орхуському інформаційному центрі Мінприроди відбулась нарада щодо збереження пралісів та старовікових лісів у Карпатському регіоні шляхом розширення території національних природних парків. Департамент екології Закарпатської ОДА представив Дмитро Томенчук.

На зустрічі фахівці підкреслили важливу роль національних природних парків на території Карпат у збереженні унікальних гірсько-лісових екосистем. Ліс, який є своєрідними легенями регіону, регулює клімат, зберігає водні ресурси і є головним місцем рекреації, туризму й оздоровлення людей. Особливо важливими для збереження є праліси – корінні ліси, в життя і розвиток яких ніколи не втручалася людина. Українські Карпати все ще зберігають значну площу пралісів, яка становить до 60 тис. га. У межах національних природних парків Українських Карпат охороняється близько 16 тис. га пралісів/старовікових лісів.

Наразі Міністерством екології та природних ресурсів України розглянуто та схвалене клопотання Українського товариства охорони птахів щодо зміни меж (розширення) території національних природних парків «Синевир», площею 575,5 га в межах Міжгірського району області, «Зачарований край», площею 13428,1 га в межах Іршавського району області, та Ужанський, площею 11019,0 га в межах Великоберезнянського району області.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp