Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вкрадений голос рівноцінний вкреденому гаманцю

23 вересня 2015 р., 20:33

Така математика поки що не під силу закарпатцям

Заступник голови ОДА Олександр Петік зустрівся з довгостроковими спостерігачами ОБСЄ Флемінгом Хенсеном та Пітером Девісом. Представники Данії та Великобританії є членами місії з 80 осіб, які перебувають в Україні на запрошення Кабміну, - йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської ОДА.

--Закарпаття зацікавлене в присутності якомога більшої кількості спостерігачів в області, - каже Олександр Петік. – Одна з головних проблем перед виборами – підкуп голосів. Під час нинішньої передвиборчої кампанії деякі кандидати теж використовують незаконні махінації. Коли в краї існує клановість та кумівство, важко виявити злочин. У свідомості наших громадян ще немає знаку «дорівнює» між поняттями «вкрадений голос» та «вкрадений гаманець», а повинно бути саме так.

Також заступник голови ОДА порушив питання маніпуляцій із голосами ромів:
--На Закарпатті живе одна з найбільших ромських громад країни. У них власний життєвий уклад, часто їх голосами маніпулюють. Ситуацію треба вивчати і забезпечити, щоб це було саме їхнє волевиявлення. Тому спостерігачам слід звернути увагу на виборчі дільниці компактного проживання ромів.
Іноземні спостерігачі поцікавилися, чи забезпечена в області можливість переселенців зі сходу взяти участь у місцевих виборах, а також соціально-економічними проблемами краю: ситуацією із зайнятістю населення, толерантністю щодо національних меншин, проблемами розвитку інфраструктури й туризму на Закарпатті.

Сторони домовилися зустрітися ще раз, ближче до виборів, щоб обговорити виявлені під час передвиборчого процесу проблеми і вчасно відреагувати на них.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp