Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Майже в кожному селі Іршавщини існує проблема насильства

24 вересня 2015 р., 15:42

Насправді, випадків набагато більше, але не всі про них повідомляють

Протягом року, на території Іршавського району зафіксовано 77 фактів насильства у сім'ї. Майже в кожному селі району ми зіштовхуємось із цією проблемою. Такі родини перебувають під пильним наглядом дільничних інспекторів міліції. Про роботу із такими родинами, на території Іршавського району, розповіла заступник начальника сектору дільничних інспекторів, міліції майор Неля Звонар.

Проблема насильства у родинах існує давно, але не всі знаходять в собі сили, щоб звернутись по допомогу до відповідних органів. Жінки через свій сором, страх чи безпорадність можуть мовчати про свої сімейні проблеми довгий час, і починають говорить лише тоді, коли дома справжня біда та немає вже сил терпіти. І з кожним роком кількість таких сімей, де потрібне втручання дільничного інспектора невпинно зростає. Так, у місті Іршава чимало фактів, коли чоловіки, через постійне зловживання спиртними напоями, повертаючись додому вчиняють сімейні скандали, чіпляються до жінки, дітей. Іноді доходить до того, що п'яний чоловік виганяє свою сім’ю з будинку. Звісно, що на таке відразу реагують наші дільничні, вони проводять профілактичну роботу з членами сімей схильних до насильства. Але часто такого буває замало, бо ж сімейні чвари залишаються надовго у дитячій пам'яті. До прикладу, цього літа, до молодого подружжя із села Білки через сімейні чвари та непорозуміння, протягом одного тижня майже щодня викликали правоохоронців. Молоді люди сварились не зважаючи на те, що у них малолітні діти, які від їхніх постійних чвар дуже потерпають. Деякі ж інциденти взагалі закінчуються побиттям та лікарняним ліжком.

На даний час в Іршавському райвідділі міліції знаходиться на обліку 77 неблагополучних родин і вже протягом поточного року дільничними інспекторами було винесено 77 офіційних попереджень про неприпустимість вчинення насильства в сім'ї. Складено 77 адмінпротоколів за ст.173 зн.2 Кодексу України про адміністративне правопорушення (вчинення насильства у сім'ї або не виконання захисного припису), де рішенням суду на даних осіб було накладено адмінарешти та засуджено до громадських робіт. Серед притягнутих до відповідальності є не тільки чоловіки, а й жінки, де від насилля потерпали родичі. У більшості ж причиною сімейного насилля є неблагополуччя в родині, безробіття та алкоголь - каже майор Неля Звонар. Жінкам, слід не приховувати насилля та знущання над ними, а якщо ж таке є негайно потрібно звернутись до дільничного інспектора міліції чи телефонувати у разі необхідності на «102».



Іршавський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp