Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Для тих, хто хоче змінити фах

25 вересня 2015 р., 12:49

Які можливості дає післядипломна освіта?

На факультет післядипломної освіти вступають люди, що вже мають вищу освіту та змогу реалізувати себе у професії. Проте вік живи — вік навчайся, стверджує народна мудрість. Тож охочі навчатися на цьому факультеті часу не марнують, здобуваючи ще одну спеціальність.

Цьогоріч тут можна здобути додатковий фах філолога, інформатика, юриста, інженера, фінансиста, а також кваліфікацію лікаря та багато інших.

Заступник декана ФПО Михайло Гечко розповідає: «Нині працює комісія зі вступу до клінічної ординатури та магістратури. Складають іспити й іноземні студенти. Наразі маємо їх 5. Ліцензований обсяг у клінічну ординатуру за спеціальністю «лікувальна справа» – 25 місць, 20 з яких бюджетні. Вступники переважно – особи, які закінчили медичний факультет і тепер продовжують навчання на базі нашого факультету.

Минулого тижня відбулися вступні випробування до магістратури медичного спрямування. Наші магістри отримують додатково 3 місяці на виконання магістерської роботи і захищають її на Вченій раді факультету. Цього року ми дістали 17 бюджетних місць. На жаль, не всі охочі змогли вступити на бажану спеціальність: із 43 ми прийняли тільки 40: таке обмеження передбачав ліцензований обсяг».

До слова, ординатура — це підвищення практичних навичок лікарів, що дає найвищий ступінь кваліфікації. А починаючи із 2016 року — це один із етапів підготовки керівників медичних закладів, завідувачів відділень і вищого керівного складу.

«До наступного тижня триває прийом студентів для вступу на перепідготовку спеціалістів, — продовжує Михайло Михайлович. — Тоді відбудеться друга хвиля зарахування та вступне випробування, за результатами якого й будуть визначені рекомендації до вступу. 25 вересня закінчується прийом заяв та документів, а вступні випробування відбудуться з 26 до 28 вересня».

Раніше було багато охочих здобути фах економіста чи юриста, зараз популярності набули напрямки, з яких можна отримати викладацьку спеціальність — філологія, математика, фізична реабілітація.

Бажаємо усім працювати за омріяною спеціальністю і бути професіоналом у своїй справі!

Ксенія Шокіна, для Медіацентру УжНУ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp