Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Парламентарі двох держав зібралися в Ужгороді (ФОТО)

27 вересня 2015 р., 10:41

Аби обговорити важливі питання

В Ужгороді відбулася зустріч парламентарів України та Угорщини
25 вересня відбулась ознайомча зустріч членів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною та Угорсько-української групи дружби з метою обговорення подальшої співпраці між двома країнами.

 

У зустрічі також приймали участь заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Михайло Рівіс, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Д-р Ерно Кешкень, генеральний консул Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бачкаі, генеральний консул консульства Угорщини в м. Берегово Ендре Саліпскі.

Учасники зустрічі виокремили декілька пріоритетних питань, які необхідно і можливо втілити найближчим часом, одним з яких є призначення Надзвичайного та Повноважного Посла України в Угорщині, так як декілька років ця посада є вільною. Також обговорювались питання розбудови інфраструктури, підвищення економічної та інвестиційної привабливості, питання культури та нацменшин.

Співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною Валерій Лунченко від імені української сторони привітав гостей та подякував за постійну та безперебійну співпрацю між країнами, за позицію та підтримку України у скрутний для країни час, надання гуманітарної допомоги, лікування поранених бійців, організацію дитячого відпочинку. Висловив сподівання на нашу подальшу співпрацюта пообіцяв зі свого боку та з боку народних депутатів України докладати усіх зусиль для того, щоб співпраця була якіснішою і давала конкретні результати у найкоротші терміни.

В першу чергу, це стосується питань реконструкції прикордонного переходу Чоп – Захонь, будівництва об’їзної дороги навколо м. Берегова з метою розвантаження переходу Лужака-Берегшугань та відкриття переходу Велика Паладь – Нодьгодош (Виноградівський р-н).
Зі своєї сторони голова Угорсько-української групи дружби Віннаі Дьозо відзначив порозуміння, яке виникло між членами міжпарламентських груп та запевнив, що Угорщина і надалі підтримуватиме Україну як в економічних, так і в політичних питаннях.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp