Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як працює міліція Іршавщини у час передвиборчої кампанії

27 вересня 2015 р., 12:25

Про це розповів в.о. начальника Юрій Огняник.

Виконуючий обов»язки начальника Іршавського райвідділу міліції підполковник Юрій Огняник провів зустріч із місцевими журналістами Василем Шкіря, Ліаною Демчик та Мариною Данканич. Він проінформував журналістів про оперативну обстановку на території району, розповів про роботу міліції у період передвиборчої компанії, акцентував увагу на співпраці засобів масової інформації із правоохоронцями.

Юрій Васильович у першу чергу запросив журналістів до співпраці, обмінюватись інформацією, особливо у період передвиборчої компанії. Він нагадав, що в Україні посилено кримінальну відповідальність за виборчі порушення, зокрема за підкуп виборців і фальсифікацію результатів голосування. Вибори на Іршавщині повинні пройти у правовому полі.

Як зазначив Юрій Васильович, що міліція поза політикою, однак правоохоронці будуть оперативно реагувати на правопорушення та забезпечуватимуть охорону громадського порядку в день виборів.

Головний редактор газети «Нове життя» Василь Шкіря, запитав у керівника міліції; «Яка відповідальність за порушення виборчих прав громадян?»

Юрій Васильович нагадав, що в Україні посилено кримінальну відповідальність за виборчі порушення, зокрема за підкуп виборців і фальсифікацію результатів голосування. Тож винні цілком реально можуть опинитись за гратами та відсидіти аж до 7 років. Є і адміністративна відповідальність, де штрафи сягають 1700гривень, а на посадових осіб навіть 3400гривень.

Наступне запитання прозвучало від речника Іршавської міської ради Ліани Демчик. Її цікавило чи будуть приймати участь в охороні громадського порядку під час виборів члени громадських формувань.

Керівник міліції відповів, що на даний час на території району зареєстрована велика кількість громадських формувань. На жаль, співпраця по охороні громадського порядку, не завжди на належному рівні. Цьому передує ряд об»єктивних та суб»єктивним причин. Багато громадян, які є членами громадських формувань знаходяться на заробітках за межами області, і навіть у зоні АТО. До речі, члени громадського формування с. Ільницязаймаються волонтерством, часто виїжджають на Схід.

Користуючись нагодою Ліана Демчик поцікавилась, як будуть забезпечувати правоохоронці громадський порядок під час святкування дня міста, яке буде відзначатись у першу неділю жовтня?

Юрій Огняник запевнив, що особовий склад райвідділу надійно забезпечить охорону громадського порядку під час святкування дня міста. Крім цього, буде проведено розрахунок сил та засобів для здійснення охорони громадського порядку і при необхідності будуть задіяні додаткові сили.

Журналіст Марина Данканич запитала у керівника міліції, яка на даний час оперативна обстановка в районі?

Юрій Васильович повідомив, що криміногенна обстановка у районі знаходиться під постійним контролем, проводиться профілактика, вживаються всі необхідні заходи по недопущенню правопорушень.

Оскільки це була, фактично, перша зустріч нещодавно призначеного керівника Іршавської міліції Юрія Огняника з місцевими журналістами, розмова також торкнулась біографічних питань. Юрій Васильович коротко розповів про місця попередньої служби та проживання, перші враження від очоленого ним колективу міліції.

Інформація, Іршавський РВ УМВС


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp