Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Я просто не впізнав Закарпаття - Москаль

28 вересня 2015 р., 21:43

Безробіття, відсутність доріг та кінець терпінню у людей

Керівник області Геннадій Москаль дав інтерв’ю «21 каналу», в якому розповів про загальну ситуацію в області, головну загрозу виборчої кампанії, а також особисте життя. Пропонуємо найцікавіші моменти в друкованому вигляді.

Про досягнення за 70 днів роботи

«Перше – це відновлена вертикаль влади, якої фактично не було. Область не керувалася ні Києвом, ні Ужгородом, а зовсім іншим містом чи навіть селом. Поки переформатували роботу обласної державної адміністрації, поки підібрали й призначили повноцінних (а не тимчасово виконуючих обов’язки) голів РДА та їх заступників, пішло майже два місяці.

А потім маса інших завдань, пов’язаних із подіями в Мукачеві 11 липня, боротьбою з контрабандою й так далі. Усе це на фоні гострої нестачі грошей, заборгованостей, соціальних і економічних проблем, які необхідно вирішувати щодня. Я далекий від того, що нова влада задовольняє всіх – такої просто немає в природі. Але вона сформована – і це головне».

Про те, що змінилося з 2002 року (коли Москаль був головою ОДА вперше)

Я просто не впізнав Закарпаття. Прийшов на посаду в дуже тяжкі часи – не тільки для області, а й загалом для України. Грошей немає, безробіття, база оподаткування знижується… Дороги розбиті – люди постійно на це скаржаться. Я їх питаю: “Це за два місяці, відколи я сюди прийшов?” Відповідають, що не ремонтуються вже 5 - 10 років. Я розумію, що запас терпіння в людей обмежений, тому ми кожен місяць дивимося як звести кінці з кінцями, щоб виплачувався аванс, заробітна плата, пенсії, соцвиплати…»

Про те, чи настав спокій на Закарпатті після Мукачівських подій

«Ми робимо все, щоб тут був спокій. І думаю, що сьогодні Закарпаття – одна з найбільш спокійних областей країни. Чотири перевали під контролем постів силовиків, якихось тяжких резонансних злочинів немає. Ну, крадуть, але вибачте – і в Нью-Йорку крадуть, нічого не можна лишити без нагляду. Ми зробили висновки з тих подій і більше подібного не допустимо. Керувати областю будуть державні органи влади, а не незаконні збройні формування».

Про скупщиків голосів на виборах

«Люди дають мені списки скупщиків по кожному району чи місту -- це ні для кого не секрет. А ми переправляємо їх силовикам. Я на всіх нарадах питаю, як проведемо вибори – по-закарпатськи (за гроші) чи по закону? Бо мені в селах часто скаржаться: «Така-сяка влада…» А я відповідаю: «Ви вибрали цю владу своєю безпринципністю, беручи гроші. Взяли 300 гривень за 5 років наперед…» Разом з міліцією, прокуратурою і СБУ ми зробимо все можливе, щоб мінімізувати підкуп. Це найбільший ризик теперішньої кампанії. Інших серйозних ризиків я не бачу».

Про житло в Ужгороді, дружину й доньку

«Знімаю в Ужгороді квартиру, дружина живе разом зі мною, якщо хочете, познайомлю. А донька працює представником канадської фірми в Казахстані. Вона 17 років була в міліції в Чернівецькій області – починала в карному розшуку, потім у відділі по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, затим вивчила англійську мову й стала представником бюро Інтерполу в Чернівецькій області. Але оскільки в мене були постійні сутички з міністром МВС Могильовим (я був першим заступником голови комітету Верховної Ради по боротьбі з оргзлочинністю і корупцією, весь час його критикував), Могильов, не маючи можливості нашкодити мені, всю злість вилив на доньку. Фактично звільнив її з роботи. Якраз тоді канадська фірма набирала персонал, щоб відкрити велике представництво в Росії. Але відмовилася від своїх планів у зв’язку з військовими діями на Донбасі й перенесла представництво в Казахстан. Так донька опинилася на роботі в Казахстані, в Астані».

Про те, скільки Г.Москаль планує працювати на теперішній посаді

«Чомусь усі хочуть мене кудись відправити – на пенсію, на інше місце роботи і т.д. Для багатьох кланів (як каже наша тимчасова слідча комісія) моя поява на Закарпатті була наче страшний сон. Так ось – не дочекаються! Я працюватиму на теперішній посаді до закінчення повноважень Президента України. Це вже вирішено!»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp