Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прикордонники відкрили секрет, як без проблем перетнути кордон

24 квітня 2014 р., 12:29

Основною причиною відмов у пропуску залишаються відсутність доручень від батьків

 Сьогодні прикордонники Чопського загону вчергове хочуть звернути увагу подорожуючих громадян на правила перетину державного кордону, в тому числі й під час здійснення перевезення організованих груп дітей на відпочинок чи оздоровлення. Адже, незважаючи на інформаційно-роз’яснювальну роботу, що проводиться «зеленими беретами» через ЗМІ, не всі наші співвітчизники мають змогу швидко та безперешкодно перетнути кордон з сусідніми країнами, а іноді й того більше – змушені завершити свої подорожі на кордоні. Наприклад, лише протягом 2014 року співробітниками Чопського загону в пунктах пропуску «Великий Березний», «Ужгород», «Малі Селменці», «Тиса», «Чоп» та «Ужгород-аеропорт» не було пропущено за кордон 116 громадян України, з яких 48 – діти. Загалом, протягом першого кварталу представники відомства не випустили за кордон близько 800 дітей. При цьому, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість неповнолітніх мандрівників, що не були пропущені прикордонниками «на виїзд», майже не змінилась.

Основною причиною відмов у пропуску залишаються відсутність доручень від батьків, які потрібні у разі коли дитину супроводжує лише один з батьків, або уповноважена ними особа. Іншими причинами непропусків є відсутність фото дітей (до досягнення дитиною 5-річного віку!) в документах батьків, недійсні документи для закордонних поїздок або їхня відсутність взагалі, закінчення терміну дії паспорта або технічна несправність паспортного документа.

Саме тому прикордонники, як партнери учасників міжнародного руху, звертаються до громадян з проханням ретельно готуватись до здійснення закордонних вояжів і нагадують про необхідність правильного оформлення документів. З метою виконання останнього, громадяни України повинні керуватись наступними нормативно-правовими актами:

Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України».

Постанова Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року №57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України».

Постанова Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2005 року №1251 «Про порядок організації виїзду дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення».

За необхідності інформацію можна отримати на веб-сайті прикордонного відомстваdpsu.gov.ua, або за телефоном: (044) 527-63-63.

Також, з метою уникнення черг автотранспорту в пунктах пропуску через державний кордон, скорочення часу для проходження прикордонного контролю організованими туристичними групами в автомобільних пунктах пропуску через державний кордон «Ужгород», «Чоп (Тиса)» пропонуємо на електронну поштову скриньку Чопського прикордонного загону за адресою: chop_zagin@pvu.gov.ua надавати наступну інформацію:

- реєстраційний номер транспортного засобу;

- список пасажирів з зазначенням прізвища, ім’я, серії та номеру паспортних документів подорожуючих осіб;

- дату та орієнтовний час перетину державного кордону.

Вищевказану інформацію на електронну скриньку chop_zagin@pvu.gov.uaрекомендуємо надавати за дві доби до перетину державного кордону.

Також, нагадуємо Вам, що у зв’язку із запланованою реконструкцією пункту пропуску «Малі Селменці – Великі Селменці», оформлення громадян у зазначеному пункті пропуску в період з 28 квітня по 30 травня 2014 року буде тимчасово призупинено.

Бажаємо Вам гарної подорожі!

Прес-служба Чопського прикордонного загону.

Прес-служба Чопського прикордонного загону.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp