Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті відзначили освітян (ФОТО)

1 жовтня 2015 р., 16:22

Сьогодні гарний день у вчителів

Сьогодні, 1 жовтня в ПАДІЮНІ відбулося обласне свято з нагоди Дня працівників освіти та нагородження премією ім. А.Волошина.

 

У залі - представники більш як 35 тисячного колективу педагогів дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних , професійно-технічних та вищих навчальних закладів Закарпаття. Всі – у вишиванках та з добрим настроєм.

Урочисте дійство відкрила в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова, як завжди на піднесеній ноті. Вона зазначила, що ,віддаючи належне трудам наставників, педагогів, вчителів, вихователів, викладачів, методистів, управлінців ми хочемо сьогодні славити освітяна нашого краю - показати його внутрішню красу, духовну велич, світ його ідей та інтересів. І хоч доводиться відзначати свято у складних умовах подолання воєнної агресії Росії проти нашої держави, де зруйнований звичний спосіб життя, а тисячі молодих людей на фронті, чимало з них загинуло і стало Героями, та все ж маємо і обов’язок , і добру волю – кожного дня думати, жити і творити для України!

На свято до освітян завітали голова облради В.Чубірко, голова ОДА Г.Москаль, голови РДА та міськвиконкомів. Разом із усіма вони найперше вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв на війні.

Ірина Векслер виконала народну пісню «Пливе кача по Тисині», яка в душі кожного відбилась гіркою втратою Героїв Небесної сотні та воїнів АТО…

Цю тужливу хвилину обірвав символічний шкільний дзвінок, який веселим акордом щоденно кличе за парти до 668 шкіл області майже 160 тисяч учнів; до 574 дошкільних навчальних закладів біля 49 тис. вихованців; до 16 професійно-технічних навчальних закладів майже 7 тис. учнів; до 21 вузу І-ІУ рівнів акредитації – біля 27 тис. студентів..

У своєму вітальному слові Володимир Чубірко від імені Закарпатської обласної ради, депутатського корпусу всіх рівнів та особисто від себе подякував винуватцям торжества за сумлінну, нелегку працю. Та зазначив, що державу творять не політики, а саме діти та педагоги, які навчають підростаюче покоління не тільки освіченості та розуму, а й формують їхній світогляд, виховують патріотів держави, несуть у найвіддаленіші куточки багатонаціонального краю українську культуру, освіту. І роблять це високопрофесійно. Кожен рік ваші випускники набирають найвищу кількість балів по ЗНО та виборюють перші місця на Всеукраїнських олімпіадах. Тож наша спільна турбота, і влади, і вчителів, зробити все для того, аби молоде покоління співгромадян жили в економічно сильній та духовно повноцінній незалежній державі, у квітучому Закарпатті.

Відтак очільники обласної влади вручили 15 найкращим вчителям краю престижну обласну педагогічну премію ім.. Августина Волошина, за яких проголосували на щорічних районних і міських серпневих конференціях у кожному районі та місті. Серед них не було в залі тільки Марії Іванівни Шебедяк – учительки математики Міжгірської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст.. з поглибленим вивченням окремих предметів, яка передчасно відійшла у вічність . Тож премію вручили її чоловіку. Інший лауреат – Ганич Олена Василівна , учитель хімії Сторожницької заганоосвітньої школи І-ІІІ ст. нині бере участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2015».

Багато інших присутніх в залі освітян були нагороджені відзнаками облради та ОДА.

На завершення офіційної частини - традиційне колективне фото лауреатів.

На їхню честь артисти співали пісень, танцювали. Солістка зразкового художнього колективу продюсерський центр Падіюну Елеонора Світлик виконала пісню «Вчительська доля», секція художньої гімнастики Падіюну виконали свій номер, соліст зразкового художнього колективу продюсерського центру Падіюну Олександр Попович заспівав «Перлину України», народний художній колектив Студія сучасного танцю «Бліц» виконав танок «Ми разом» та «Обійми мене» . Родзинкою розважальної програми була пісня, яка звучить на 25 мовах - « Серце, яке розтопить лід». Вітали педагогів й трубачі Ужгородського державного училища ім.. Дезидерія Задора-Емеріх та Томас Попович. І, звісно, зразковий дитячий ансамбль народного танцю «Джерельце Карпат», який виконав «Український святковий».

Прес-служба облради






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp