Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Викладач УжНУ став учасником конференції у Варшаві (ФОТО)

2 жовтня 2015 р., 20:18

Збиралися американісти.

Гарвардський університет (США), Йоркський університет (Канада), університети Франції, Німеччини, Греції, Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Київський національний лінгвістичний університет та Ужгородський національний університет. Дев’яносто науковців-американістів з цих та інших вузів взяли участь в Конференції з американської культури та літератури у Варшаві 23-25 вересня. Декан факультету іноземної філології Михайло Рошко став одним із трьох знавців американської літератури, запрошених з України.

Цьогорічна конференція, організована під егідою посольства США в Польщі, була присвячена образу-символу дому в американській літературі. До того часу об’єктом уваги ставав герой поза домом – в подорожах, пригодах тощо. Митці виявили, що домашні міжособистісні стосунки в сім’ї є часто важливішими, ніж поза домом.

Декан факультету іноземної філології УжНУ Михайло Рошко став одним із трьох знавців американської літератури, запрошених з України. Ужгородський науковець порівняв тиск на героя, його формування, поведінку поза домом та удома в романах Кена Кізі «Політ над гніздом зозулі» та «Часом нестерпно хочеться».

Участь у цій престижній конференції для науковців оплачує вищий навчальний заклад. Знаючи, що в країнах СНД це неможливо (йдеться про 500 євро), посольство США виділило 5 ґрантових місць, на які запросило двох білорусів та трьох українців.

Крім насиченої наукової роботи, програмою була передбачена невеличка екскурсія Варшавою. Пана Михайла вразили старі напівзруйновані радянські будинки поряд із більш сучасними будівлями у східній частині Варшави, яка колись була окремим містом з назвою Прага, а також порадували око архітектурні пам’ятки старої Варшави.

До слова, ще до початку конференції був виданий збірник тез доповідей. Невдовзі має вийти збірник наукових статей.

Іванка Когутич

УжНУ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp