Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В УжНУ продовжено термін прийому документів до магістратури та за програмами перепідготовки

7 жовтня 2015 р., 13:02

На засіданні Вченої ради 30 вересня розглянути кілька питань вступної кампанії та проект Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2016 році.

У підсумку одноголосно затверджено справу щодо збільшення ліцензійного обсягу напряму «Геодезія, картографія та землеустрій» до 50 місць (зараз – 30). Ця зміна обумовлена акредитацією спорідненої спеціальності в Гуманітарно-природничому коледжі УжНУ.

Також продовжено термін прийому заяв до магістратури за спеціальностями «Державна служба», «Електронне урядування», «Педагогіка вищої школи», «Бізнес-адміністрування», «Управління інноваційною діяльністю» до 23 жовтня та за спеціальностями перепідготовки до 15 листопада.

Відповідальний секретар приймальної комісії Петро Горват проаналізував основні положення та нововведення в проекті Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2016 році:

наступного року востаннє набиратимуть на навчання за ОКР «Спеціаліст» та «Молодший спеціаліст»;Правила прийому має затвердити Вчена рада до 1 грудня 2015 року;уперше правила прийому до аспірантури включені до загальних правил прийому, тобто це питання стає компетенцією приймальної комісії вишу;перелік профільних спеціальностей, за якими може здійснюватися набір за держзамовленням, МОН затверджує до 1 червня; до 15 червня університет визначає кількість держзамовлення – фактичні бюджетні місця визначається за фактом прийому;залишається можливість перехресного вступу;з 11 до 28 липня триватиме вступна кампанія на ОКР «Бакалавр», для інших категорій вступників терміни прийому визначає навчальний заклад;2 серпня мають опублікувати рейтингові списки з єдиною рекомендацією вступу за найвищим пріоритетом (якщо вступник своєчасно не подав оригінали документів, він втрачає право на зарахування за кошти державного бюджету);гарантований обсяг позаконкурсного вступу – 5 %;вступники для здобуття ступенів молодшого бакалавра, бакалавра (магістра і спеціаліста медичного спрямування, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної освіти подають заяви тільки в електронній формі (15 заяв на 5 спеціальностей); паперові заяви для здобуття цих ступенів можуть подати лише особи, які зараховуються на основі вступних іспитів, співбесіди, зарахування поза конкурсом;вступники для здобуття ступенів спеціаліста, магістра подають заяви тільки в паперовій формі.До слова, проекту Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2016 році опублікований на сайті Міністерства освіти і науки (розділ «Громадське обговорення») – до 8 жовтня приймаються пропозиції та зауваження щодо нього.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp