Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Міжгірщині одні й ті ж кандидати опинилися у списках від різних партій - ОПОРА

7 жовтня 2015 р., 13:41

Цеи зафіксувала система "Вибори -2015"

Центральна виборча комісія виявила однакових кандидатів до Міжгірської районної ради Закарпатської області , які подані одночасно від двох політичних сил.

Так, «Інформаційно-аналітична система Вибори-2015» зафіксувала, що до райради балотуються шість кандидатів, подання щодо яких зареєстровано і від партії ВО «Свобода», і від партії «Наш Край».

«Кандидат №1» від «Свободи» до Міжгірської районної ради Василь Баран вранці, 06 жовтня, запевнив спостерігача ОПОРИ, що їх кандидати не писали заяви як висуванці від іншої політичної сили, а двоє з них – взагалі у зоні проведення АТО.

Представник Міжгірського осередку партії «Наш Край» Василь Юрик зазначив, що його політична сила не подавала на реєстрацію кандидатів, які зареєстровані як висуванці «Свободи». Він сказав, що у них подані свої кандидати.

Водночас, за інформацією ОПОРИ, 05 жовтня член ЦВК О.Діденко направив листа до Міжгірської районної комісії із вказівкою взяти письмові пояснення, чи давали кандидати згоду на одночасне балотування від двох партій.

06 жовтня із цього приводу пройшло спеціальне засідання виборчої комісії. Там стало відомо, що дві політичні сили – «Свобода» та «Наш Край» дійсно не подавали на реєстрацію однакових кандидатів.

Голова комісії Ярослава Ковач повідомила ОПОРІ, що адміністратор пояснив членам ТВК та представникам партій ситуацію, що склалася, «технічними неполадками у системі АКП-ТВК».

Станом на вечір, 06 жовтня, електронна система показувала «актуальну» інформацію про усіх кандидатів від двох партій до Міжгірської районної ради.

Згідно із вимогами частини 8 статті 41 Закону Україну «Про місцеві вибори», якщо особа дала письмову згоду бути кандидатом одночасно від двох політичних сил і була зареєстрована як кандидат, то її реєстрацію як кандидата скасовують повністю.

ОПОРА Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp