Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У «Синевирі» крокуватимуть «Стежками героїв»

25 квітня 2014 р., 14:33

З 1 по 7 травня на території Національного природного парку «Синевир» відбудуться XV Всеукраїнські змагання з пішого туризму «Стежками героїв».

Організатор змагань – «Пласт – Національна скаутська організація України», яка є всеукраїнською громадською організацією, що сприяє вихованню молоді за скаутською методою. Однією з найважливіших форм пластового виховання є масове залучення молоді до спортивного туризму і краєзнавчої діяльності, відродження і розвиток славних традицій українського мандрівництва. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Будучи неполітичною і позаконфесійною організацією, Пласт виховує молодь на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства. Щороку Пласт проводить близько 100 літніх наметових таборів та велику кількість мандрівок по всій країні. В змаганнях візьмуть участь близько 30 команд з різних куточків України. Команди змагатимуться на дистанціях 75, 130 та 160 кілометрів. 

Місце старту – с. Бубнище Болехівської міськради, а фінішуватимуть команди у селі Колочава. У змаганнях беруть участь команди загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів, підприємств і організацій, громадських об’єднань, самостійні команди, які мають достатню туристсько-спортивну кваліфікацію (досвід участі у туристських походах). 

Метою проведення ХV всеукраїнських відкритих змагань зі спортивного туризму (пішохідного) «Стежками Героїв» є вдосконалення форм та засобів туристсько-спортивної та краєзнавчої роботи з дітьми та молоддю, відродження і розвиток традицій українського туризму, виховання юних патріотів на героїчних подвигах старших поколінь. Основні завдання, які ставлять перед собою організатори змагань: - пропаганда та популяризація спортивного туризму серед молоді України як важливого засобу виховання патріотизму, формування свідомості учнівської та студентської молоді щодо повсякденного ведення здорового способу життя; - збагачення знань учнів про рідний край; - сприяння підвищенню безпеки змагань та походів з видів спортивного туризму; - вшанування героїчних подвигів борців за незалежність Української держави; - виявлення кращих туристських команд за підсумками проведених змагань. Змагання відбудуться за підтримки Федерації спортивного туризму в Україні та за сприяння Національного природного парку «Синевир».

«Синевир».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp