Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура Ужгорода повернула місту незаконно надану жительці земельну ділянку

25 квітня 2014 р., 15:14

Апеляційним судом Закарпатської області задоволено апеляційну скаргу прокурора м. Ужгорода, подану на захист інтересів територіальної громади м. Ужгорода в особі Ужгородської міської ради.

Скасувавши право власності на самочинно збудоване нерухоме майно на проспекті Свободи. До Апеляційного суду прокуратура міста Ужгорода звернулася за захистом інтересів держави, територіальної громади міста Ужгорода, у зв'язку з тим, що рішенням Ужгородського міськрайонного суду земельну ділянку жінці передано у власність незаконно. 

Адже раніше Ужгородська міська рада надала їй, з порушенням законодавства, дозвіл на укладення короткострокового договору сервітутного користування цією земельною ділянкою для встановлення тимчасової споруди. Проте, прокуратурою в суді доведено, що службові особи виконавчого комітету Ужгородської міської ради неправомірно погодились із самовільним будівництвом і таким чином територіальна громада була протиправно позбавлена права володіння і розпорядження земельною ділянкою на якій вчинено самовільне будівництво. 

До того ж, жінці було дозволено, (хоч і незаконно) користуватися ділянкою 0,003 га, а вона фактично зайняла площу 0,0066 га, адже самочинно збудований на земельній ділянці комунальної власності об`єкт має площу 66 м. кв. Відтак, вже Апеляційний суд Закарпатської області, задоволивши скаргу прокуратури , скасував незаконну передачу вказаної ділянки громадянці у власність. 

Таким чином, завдяки принциповій позиції прокуратури, вдалося запобігти протиправному узаконенню права власності на об’єкт самочинного будівництва на землях громади міста.
 Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp