Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Покарання за ухилення від мобілізації діє

12 жовтня 2015 р., 17:22

Про це на власному прикладі дізнались троє мешканців Хустщини

З початку року Хустський районний суд притягнув до кримінальної відповідальності за ухилення від призову за мобілізацією трьох чоловіків.

Усі троє засуджених свого часу пройшли військово-медичну комісію та були визнані придатними для служби. Попри це вони знехтували своїм обов’язком та ухилилися від прибуття до призовного пункту.

Суд визнав вину усіх трьох чоловіків за ст.336 (Ухилення від призову за мобілізацією) Кримінального кодексу України та засудив їх умовно, з випробувальним терміном на один рік.

- Способи ухилення від строкової військової служби або від призову за мобілізацією можуть бути різними: підробка документів про хворобу, виїзд з місця постійного проживання, навмисне заподіяння собі тілесних ушкоджень та інші. Потрібно пам’ятати, що за такі дії настає кримінальна відповідальність за ст.336 (Ухилення від призову за мобілізацією). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавленя волі від трьох до п’яти років, – коментує начальник міліції Хуста Володимир Щадей.











Хустський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp