Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тема серцево-судинних катастроф згуртує журналістів вже зовсім скоро

13 жовтня 2015 р., 15:20

Про це поговорять у четвер, 15 жовтня.

У четвер, 15 жовтня, о 14.00 в прес-центрі обласного Центру здоров’я (Ужгород, пл. Театральна, 6) відбудеться прес-конференція, присвячена реалізації Всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф». Участь у прес-конференції візьмуть:

РУДЕНКО Костянтин Володимирович - д.мед.н., головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих»,

ЛАЗОРИШИНЕЦЬ Василь Васильович - перший заступник директора Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова,

МІЦЬО Тетяна Василівна - в.о. директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА,

СОСКИДА Роман Ілліч - головний лікар Закарпатського обласного кардіологічного диспансеру, головний позаштатний кардіолог області.


Довідково:


З метою забезпечення виконання доручення Міністра охорони здоров’я України щодо удосконалення надання медичної допомоги хворим кардіохірургічного профілю та належної організації консультативного прийому фахівців ДУ „Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова” НАМН та повноцінної роботи по відбору хворих області, в тому числі дітей, на оперативне лікування в області протягом двох днів будуть проходити консультативні прийоми:

15 жовтня 2015 року з 10.00-15.00 - прийом дітей на базі поліклініки ОДЛ м.Мукачево.

15 жовтня 2015 року з 10.00-15.00 – дорослих та дітей на базі Закарпатського обласного клінічного кардіодиспансеру

16 жовтня 2015 року з 10.00-15.00 - дітей та дорослих у Хустській райполікліниці.

Також в Ужгороді 15 жовтня о 10.00 в приміщенні конференц-залу ОМІАЦ (пл. Тетральна, 6) розпочне роботу науково-практична конференція з проблем серцево-судинних захворювань та презентація Всеукраїнськогопроекту „Зупинимо епідемію серцево-судинних катастроф” за участі районних спеціалістів за спеціальністю „кардіологія”, „кардіоревматологія” та „анестезіологія-реаніматологія”, лікарів кардіологів, кардіоревматологів, лікарів-хірургів серцево-судинних, анестезіологів, судинних хірургів та інших спеціалістів суміжних спеціальностей.

Ініціаторами та організаторами проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» виступають ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова НАМН» та Асоціація серцево-судинних хірургів України за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Національної академії медичних наук України.

Проект стартував у вересні 2014 року у Черкасах. Протягом останніх місяців 2014 року відбулися поїздки до Сумської, Житомирської, Полтавської , Запорізької, Вінницької, Дніпропетровської, Тернопільської, Волинської, Ровенської, Львівської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької, Чернігівської, Миколаївської, Херсонської , Кіровоградської, Донецької та Луганської областей, міст Кременчук Полтавської, Богуслав та Бровари Київської області, Новоград-Волинський Житомирської області, Турка Львівської області, Прилуки Чернігівської області, Бердянськ Запорізької області та Маріуполь Донецької області..

Проект спрямований на вирішення низки питань підвищення якості надання медичної допомоги населенню та доступності високоспеціалізованої діагностики й лікування. Актуальність проблеми суттєво підвищується саме зараз. Одним із найнебезпечніших наслідків нинішньої ситуації в Україні є психологічний стан українців та вірогідний стрибок захворювань, у першу чергу серцево-судинної системи. Тому впровадження в усіх регіонах (з урахуванням місцевих особливостей) якісної та доступної діагностики, ургентної догоспітальної та госпітальної допомоги є питанням національної значущості.

Прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp