Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Яка цінова ситуація на ринку молока та молочної продукції?

25 квітня 2014 р., 17:31

25 квітня 2014 року в Антимонопольному комітеті України відбулось засідання круглого столу на тему: «Цінова ситуація на ринках молока та молочної продукції».

У роботі круглого столу взяли участь представники Міністерства аграрної політки та продовольства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Інституту аграрної економіки, Європейської бізнес асоціації, Національної асоціації молочників України «Укрмолпром», Об’єднання «Спілка молочних підприємств України», Асоціації фермерів та приватних землевласників України, Аграрного союзу України, Американської торгівельної палати в Україні, учасники ринку та громадськість. 

Основною темою обговорення стала проблема правильної та чіткої взаємодії між виробником молока та молочної продукції, переробником сировини та кінцевим споживачем. Під час засідання круглого столу начальник Третього управління досліджень і розслідувань Антимонопольного комітету України Юрій Прокопенко представив розрахунки та дослідження, проведені з питання ситуації на ринку молока та молочної продукції, а також висловив думку щодо наявності ряду проблемних питань, які створюють підґрунтя для вчинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції на зазначених ринках. 

Так, зокрема, Голова правління Національної асоціації молочників України «Укрмолпром» Василь Бондаренко підкреслив необхідність прийняття правильного рішення та наголосив на обов’язковості врахування всіх факторів, які впливають на ціноутворення на ринках молока та молочної продукції. Голова Ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський наголосив на необхідності проведення закупівлі масла вершкового та молока сухого до Аграрноно фонду безпосередньо від вітчизняних підприємств в умовах, що склались. 

Представник Міністерства аграрної політики та продовольства України зазначив, що наразі Уряд готує підписання Меморандуму про порозуміння із учасниками ринку. У ході дискусії змогли висловити та пояснити свою позицію представники молокопереробних підприємств, проаналізувавши обґрунтовану оцінку представників профільних асоціацій. Під час засідання було обговорено шляхи налагодження конструктивного діалогу між Комітетом, органами державної влади та суб’єктами господарювання для врегулювання економічної ситуації в країні та попередження можливих порушень законодавства про захист економічної конкуренції. В.о. Голови Комітету Микола Бараш зазначив, що вирішення виявлених проблемних питань вимагає оперативних та скоординованих дій усіх учасників круглого столу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp