Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Коли в Україні запровадять електронну демократію?

14 жовтня 2015 р., 15:01

На це питання спробують відповісти завтра в Ужгороді

ГО «Закарпатський Громадський Центр» та ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» запрошують на презентацію та обговорення проекту Білої книги з питань електронної демократії. Дискусія відбудеться 17 жовтня 2015 року (субота) о 13-й годині в конференц-залі готелю «Дует Плюс» (м. Ужгород, вул. Кошицька, 6, 2 поверх).

Під час заходу буде презентовано Білу книгу з питань електронної демократії, обговорено зміст політики та можливість залучення громадських об’єднань до розбудови інфраструктури електронної демократії. Також буде визначено потреби та можливості громадського сектору у використанні ІТ, напрацьовано пропозиції до дорожньої карти з електронної демократії.

Запрошуються активні громадяни.

Присутні на обговоренні отримають книги та флешкарти з матеріалами.

Довідково: Електронна демократія – форма суспільних відносин, за якої громадяни та організації залучаються до державотворення та державного управління, а також до місцевого самоуправління шляхом широкого застосування інформаційно-комунікаційних технологій.

Біла книга – документ, який використовується урядами для проведення публічних консультацій щодо пропонованого змісту політики на останньому етапі її розробки. Вона описує конкретні цілі та інструменти державної політики у відповідній сфері як задля інформування суспільства про деталізовані наміри уряду, так і з метою виявлення розбіжностей у позиціях різних зацікавлених сторін щодо змісту пропонованої політики. За результатами обговорення Білої книги готується остаточне рішення щодо державної політики у відповідній сфері, яке згодом реалізується у низці нормативно-правових актів (законах, постановах, наказах тощо), стратегій, програм та інших рішень центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp