Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

День психолога в УжНУ відзначили науковою конференцією (ФОТО)

25 квітня 2014 р., 19:34

23 квітня з нагоди Всеукраїнського дня психолога на кафедрі психології факультету суспільних наук пройшла студентська наукова конференція.

У заході взяли участь студенти І–ІІІ курсів. Теми своїх доповідей обирали самостійно, здебільшого керуючись власними вподобаннями й допомогою викладачів. Уляна Михайлишин «Професія психолога є особливим видом діяльності, який, крім знань, вимагає особливих особистісних якостей. Дуже хочеться вірити, що кожен із вас обрав свою професію серцем і усвідомлює, наскільки відповідальною є наша місія. Сподіваємося, що всі ви будете відданими покликанню», – такими словами привітала своїх студентів завідувач кафедри психології Уляна Михайлишин. 

Окрім наукових доповідей, учасники конференцій переглядали спеціально підготовлені фільми, у яких розглядалися різні ситуації, з якими доводиться стикатися у своїй діяльності психологам. Світлана Ісаєвич «Такі фільми допомагають моделювати і професійні помилки, і правильні фахові ходи. Студенти багато над чим замислюються і, як мінімум, краще розуміють той чи той метод психологічної діагностики, відтак і обирають, котрий більше подобається. Ці елементи практичності допомагають уже відтепер формувати культуру, наслідування того, що близьке тобі. 

Моєю найпершою метою було формування не так професійних навичок, як особистісних і головного принципу психолога: «Не нашкодь!» – коментує старший викладач кафедри психології Світлана Ісаєвич. Студенти після кожного виступу й перегляду фільму жваво обговорювали різні професійні аспекти своєї діяльності та вели полеміку з викладачами. На конференції були представлені професійні наукові видання. 

Студенти дивувалися, що деякими з книг можна користуватися в бібліотеці нашого вишу. Викладачі ж висловлювали щире захоплення з того, що книжкові фонди поповнюються останніми психологічними дослідженнями і є легко доступними, незважаючи на не найкращі часи. Всі ж студентські доповіді будуть опубліковані в збірнику матеріалів конференції. 

Зважаючи на всі соціально-політичні потрясіння в країні, суспільство особливо потребує кваліфікованих спеціалістів – і для того, щоб зменшити соціальну напругу, і щоб полегшити психологічні навантаження. Від професійної компетентності українських психологів нині залежить душевний спокій наших громадян. 

А тому ми вітаємо вас із професійним святом – Всеукраїнським днем психолога. Нехай ваша невичерпна життєва енергія та чуйність до всіх, хто звертається по допомогу, сприяє іншим подолати розгубленість, інформаційну залежність, залагодити непорозуміння на роботі, сімейні негаразди й просто почати жити новим легшим життям. 

Медіацентр УжНУ
Світлана Лапига, Фото Роберта Паппа

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp