Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Відтепер УжНУ має власний пам’ятний знак (ФОТО)

15 жовтня 2015 р., 17:17

Днями його відкрили з нагоди ювілею вишу.

13 жовтня перед будівлею ректорату УжНУ відбулося урочисте відкриття пам’ятного знака «Наука і Всесвіт». Його автором став Олексій Шамшура, вже відомий ужгородцям за скульптурою глобуса Ужгорода, який прикрашає вулицю Корзо. Нинішнє його творіння теж символічне і приурочене до 70-річчя УжНУ.

 

Захід урочисто відкрив ректор університету Володимир Смоланка. Він оголосив подяку творцеві пам’ятного знака та декану стоматологічного факультету Євгену Костенку, котрі вклали чимало зусиль, щоб цей задум було реалізовано. Аби на власні очі побачити «знакову» подію, зібралося й чимало студентів.

Автор скульптури розповів присутнім, що його робота відтворює Земну планету з її континентами. Окремо позначене місто Ужгород, від якого по всьому світу розбігаються промені. «Вони – уособлення наших студентів, котрі так само розлітаються світом, покидаючи рідну альма-матір», – каже Олексій Шамшура. Також на скульптурі викарбувано напис «Ужгородський національний університет» українською та латинською мовами. Робота над знаком тривала півроку.

Право перерізати стрічку й представити творіння присутнім дісталося ректору Володимиру Смоланці. Під оплески студентів скульптуру було офіційно відкрито. Відтак усі охочі могли сфотографуватися з новим символом університету або ж зробити селфі.

Катерина Хижняк, для Медіацентру УжНУ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp