Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородці смакували новою поезією (ФОТО)

19 жовтня 2015 р., 08:22

У суботу, 17 жовтня, у галереї «Ілько» відбулася презентація дебютної збірки молодої поетеси Марічки Черничко

Теплий творчий вечір чекав містян у дощову осінню днину. Любителі поезії не всиділи вдома, бо любов до слова манить у свій полон. Поетичну спрагу ужгородців цього разу втамовувала молода поетеса Марічка Черничко. Дівчина презентувала дебютну збірку віршів «Три стільці».

 

Протягом поетичного дійства авторка читала власну поезію разом зі своєю колегою пані Вікторією.

 До першої збірки молодої поетеси увійшло 90 віршів, у яких живе невимовна глибина, яскрава палітра життя. У словах переплетені біль, і втіха, впевненість і сумнів, сльози і сміх, добро, щирість, захоплення, кохання та любов до світу.

 

Особливо зворушливими були миті, коли Марічка читала вірші про маму, яка завжди поруч, любить та підтримує, допомагає та хвилюється, і про батька, якого, на жаль, уже немає серед нас, але він навіки живий у серці поетеси. На фініші цього блоку присутні вшанували хвилиною мовчання тата Марічки, а також - воїнів, які віддали життя за мир в Україні.

Окрім того, під час дійства Марічка Черничко відповідала на бліц-опитування, родзинкою якого, було те, що поетеса не мала часу обдумати відповіді, тому казала все, що приходило на гадку в першу мить…

Також свою творчість присутнім дарували студенти музичного училища імені Дезидерія Задора, які грали на скрипці, саксофоні та фортепіано, і танцівниця з Танцювальної Корпорації Друзів Наталія Височан, котра вражала глядачів проникливою хореографією.

Наприкінці вечора близька подруга Марічки Черничко прочитала для поетеси авторський вірш, у якому йдеться про творчу душу, яку Марічка плекала з самого дитинства. Рядки, створені подругою авторки, вразили саму Марічку, і всіх присутніх на вечорі, бо були пронизані особливим теплом справжньої дружби.

А завершилося дійство автограф сесією поетеси. Всі виручені кошти з продажу збірки «Три стільці» Марічка Черничко спрямовує на благодійність. Перша збірка дівчини вийшла за підтримки ужгородського мецената.

Тим, хто не встиг побувати на презентації збірки «Три стільці» у суботу, нагадуємо, що у вас буде така змога уже цієї середи, 21 жовтня. Для цього завітайте в обласну бібліотеку ім. Ф. Потушняка о 17:00.

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»

Фото Володимира Дуди


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp