Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На весіллі у Колочаві студенту "розочкою" від пляшки вирізали око

20 жовтня 2015 р., 15:08

Ось такі історії траплялись під час служби в правоохоронних органах Івана Паука

Івану Васильовичу Пауку, голові Берегівської ветеранської організації – 68. Але молоде покоління може лише позаздрити бадьорості, наполегливості, невтомності та завзяттю, з якою цей сивочолий пенсіонер ставиться до своєї справи.

Свій 68-й День народження святкує незмінний ось уже півтора десятка років голова Берегівської ветеранської організації міліції Іван Васильович Паук. Особовий склад Берегівського райвідділу, пенсіонери та ветерани Берегівщини поважають та цінують цю незамінну для райвідділу людину.



З самого ранку зібралися вони в актовому залі райвідділу міліції, аби квітами, подарунками, оплесками та теплими словами привітати Івана Васильовича з Днем народження, повідомляє Берегівський РВ УМВС.

Іван Паук був первістком у багатодітній сільській родині. Батько та мати багато працювали. Отож своїм вихованням юнак займався сам. Не раз йому доводилося залишатися «за старшого» з молодшими братами та сестрами. Можливо саме це і зіграло роль у виборі майбутньої професії.

Після служби в армії 22-річний Іван закінчив педагогічне училище та подався вчителювати в сільську школу в Мукачівському районі, де викладав співи та музику.

Дивлячись на старанність та прагнення до знань молодого вчителя, дирекція школи направила його для здобуття вищої освіти в університет. Після успішного закінчення вишу у 1976 році все та ж сільська школа висунула Івана Васильовича, як одного з найкращих свої працівників, кандидатом на роботу в міліцію.

Свою роботу у правоохоронних органах Іван Паук розпочав у Мукачівському райвідділі міліції. І тут його робота була безпосередньо пов’язана з дітьми – колишнього вчителя призначили на посаду начальника дитячої кімнати міліції.

- Хоч я і мав досвід роботи з дітьми, проте спочатку довелося важко. Адже неповнолітні, з якими довелося працювати, здебільшого виховувалися у неблагополучних сім’ях, ставали жертвами насилля з боку батьків чи однолітків, а також і самі вчиняли злочини, нерідко жорстокі. Пригадую, як на весіллі у с.Колочава студенту з Ужгорода хтось жорстоко, «розочкою» від пляшки, вирізав око! Упродовж двох діб ми встановили злочинців, це була група учнів місцевої школи.

У 1983 році Івана Паука перевели на роботу до Берегівського РВ УМВС, на посаду заступника начальника райвідділу по роботі з кадрами. На займаній посаді він пропрацював 11 років.

У 1994 році був переведений до ЛТП №33, де упродовж року виконував роботу першого заступника начальника з режимно–оперативної роботи. Роботу вдало поєднував із навчанням - у 1990 році здобув другу вищу освіту за фахом юрист-правоохоронець, закінчивши Харківський юридичний інститут.

Далі Іван Паук очолив відділ виконання покарань УМВС області. Саме звідти у 1996 році, зі стажем роботи в міліції понад 20 років, пішов на пенсію.

Наступного ж дня після офіційного виходу на пенсію Іван Паук приступив до роботи в обласній прокуратурі на посаді помічника прокурора з нагляду за додержанням законодавства про права неповнолітніх. Згодом продовжив роботу в Берегівській міжрайонній прокуратурі.

З 2000 по 2002 рік очолював відділ державної служби районного управління юстиції. Згодом займав посаду начальника Берегівського районного управління юстиції, звідки у 2006 році звільнився за станом здоров’я.

У 2000 році Іван Паук очолив Берегівську ветеранську організацію міліції, якою керує безперервно на протязі 15 років. Нині невтомний пенсіонер є ще й помічником–консультантом Берегівського міського голови.

- Саме завдяки тому, що Іван Васильович на протязі багатьох років є відданим своїй роботі, вкладає у неї душу та серце, Берегівська ветеранська організаціє не лише існує, а й розширюється та зміцнюється, - охарактеризовує іменинника його заступник у раді ветеранів Олександр Попович.

- Іван Васильович є достойною людиною, - відгукується про іменинника голова жіночої берегівської асоціації ветеранів ОВС Галина Ковач. - Він піклується, щоб жоден іменинник-пенсіонер не залишився на день народження без вітальної листівки. Адже лише вийшовши на пенсію починаєш розумієш, як важливо, щоб про тебе пам’ятали…

Приємні миті Іван Васильович намагається внести не лише у будні бувалих правоохоронців. Він організовує урочистості для особового складу райвідділу. Скажімо, торік саме завдяки йому був святковий концерт з нагоди Дня міліції.

Навіть важка хвороба не змусила ветерана здатися і піти на заслужений відпочинок. Ледь ставши на ноги після кількамісячного перебування в лікарняному ліжку, Іван Васильович знову з головою поринув у роботу.

- Нерідко дружина та доньки сварять мене за те, що я стільки часу і сил віддаю роботі. Але потім миряться та сприймають це, як належне. Адже розуміють, що інакше я не вмію. Я й дня не можу сидіти без діла, - зізнається ветеран.

Підтримкою та опорою Івану Васильовичу є його дружина, з якою вони разом уже 43 роки. Виховали двох доньок, зараз піклуються про двох онуків.

Особовий склад берегівської міліції, ветерани та пенсіонери ОВС щиросердечно вітають іменинника з Днем народження.

Шановний Іване Васильовичу! Бажаємо вам й надалі залишатися таким енергійним і невтомним, завзятим і неспокійним душею, щирим і турботливим, щедрим на добро.






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp