Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До відома власників транзитних транспортних засобів

20 жовтня 2015 р., 17:20

Вони виключно для особистого користування

Товари, що переміщуються у митному режимі транзиту, не повинні використовуватися з жодною іншою метою, крім транзиту. Митний кодекс України дає таке визначення транзиту: «Транзит – це митний режим, відповідно до якого товари та/або транспортні засоби комерційного призначення переміщуються під митним контролем між двома органами доходів і зборів України або в межах зони діяльності одного органу доходів і зборів без будь-якого використання цих товарів, без сплати митних платежів та без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності».

Митний кодекс України, зокрема, пункт 60 статті 4 чітко регламентує, що транспортні засоби особистого користування, що зареєстровані на території відповідної країни, перебувають у власності або тимчасовому користуванні відповідного громадянина та ввозяться або вивозяться цим громадянином у кількості не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію можуть використовуватись виключно для особистого користування, а не для промислового або комерційного транспортування товарів чи пасажирів за плату або безоплатно.

У разі фіксування, наприклад ситуації, що громадянин використовує транспортний засіб, що перебуває на митній території України в режимі транзиту, перевозить громадян за плату, це трактується як дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів та інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів. Ці дії тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Також нагадуємо, що статтею 95 Митного кодексу України встановлюються такі строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту: для автомобільного транспорту – 10 діб, у разі переміщення в зоні діяльності однієї митниці – 5 діб. За перевищення строку доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що перебувають під митним контролем, до митного органу призначення (а при переміщенні в межах зони діяльності одного митного органу – від одного підрозділу цього органу до іншого), митних або інших документів на ці товари, транспортні засоби не більше ніж на одну добу тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Перевищення цього строку більше ніж на десять діб, а так само втрата цих товарів, транспортних засобів, документів чи видача їх без дозволу митного органу – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp