Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МВФ може призупинити програму фінансування України

21 жовтня 2015 р., 16:42

Фонд призупинить програму у разі реєстрації парламентським комітетом проекту податкової реформи.

Міжнародний валютний фонд готовий призупинити програму фінансування України, якщо парламентський комітет з питань податкової та митної політики внесе до Верховної Ради свій проект податкової реформи, розроблений депутатами, експертами і представниками бізнесу.

Про це РБК-Україна заявила голова комітету Ніна Южаніна, яка сьогодні зустрічалася з постійним представником фонду в Україні Жеромом Ваше.

"Він прийшов з категоричною заявою і рекомендував не вносити в парламент на реєстрацію законопроект зі змінами до Податкового кодексу, інакше МВФ буде змушений зробити заяву, що концепція не узгоджується з прийнятими раніше рішеннями і програма буде припинена", - розповіла Южаніна.

Зазначимо, комітет розробив свою версію податкової реформи, у той час як Мінфін досі не надав відповідний законопроект.

Сьогодні члени комітету планували зареєструвати свій законопроект в парламенті, проте Ваше звинуватив депутатів у передвиборчому популізмі. Тому, як уточнює Южаніна, було прийнято спільне рішення відтермінувати оприлюднення документа до понеділка - на час, коли вибори вже пройдуть.

За розрахунками Мінфіну, комітетська реформа обійдеться бюджету втратами в обсязі понад 200 млрд грн. Депутати пропонують значне скорочення податкових ставок, переформатування податкових органів і автоматизацію процесів.

Урядова версія, згідно з презентацією, припускає встановити більшість ставок на рівні 20%. Ці зміни чреваті зниженням доходів бюджету на 60 млрд грн.

Як повідомляв Корреспондент.net, 5 жовтня президент України Петро Порошенко і виконавчий директор МВФ Крістін Лагард в телефонній розмові обговорили виконання умов наступного траншу від фонду.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp