Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Інформатики УжНУ виступили у півфіналі міжнародної олімпіади з програмування (ФОТО)

21 жовтня 2015 р., 20:01

17 жовтня відбувся півфінал міжнародної студентської олімпіади з програмування, в якій взяли участь 84 команди з 9 країн Південно-Східної Європи.

Змагання проводилися паралельно на двох платформах – у Бухаресті (41 команда) та Вінниці (43 команди). Відразу три команди Ужгородського національного університету, пройшовши жорсткий попередній відбір, потрапили на цей престижний захід.

 

Безкомпромісний і важкий п’ятигодинний комп’ютерний бій показав: усі три команди УжНУ знаходяться у першій половині турнірної таблиці. Не кожен з університетів Південно-Східної Європи може підготувати бодай одну таку команду зі схожим результатом. Кінцеві результати змагань розміщені на сайті.

Команди Ужгородського університету UzhNU_Brainiacs, UzhNU_Beavers, UzhNU_Eagles посіли відповідно 11-е, 27-е та 34-е місця. До призового місця нашим комп’ютерним бійцям не вистачило одної розв’язаної задачі! Тож наші інформатики мають тепер чітко поставлену амбітну мету – пройти у фінал міжнародної студентської олімпіади з програмування. Її можна досягти тільки завдяки наполегливим тренуванням.

Уважаємо, що для цього є всі підстави. Так, на базі факультету інформаційних технологій за спонсорської допомоги фірми ABTO Software (проект-менеджер Мирослав Рак) відкрита нова лабораторія з сучасним комп’ютерним обладнанням, яка використовується для підготовки наших олімпіадників.

Студентів тренують досвідчені викладачі на чолі із завідувачем кафедри інформаційних управляючих систем та технологій, доцентом Олександром Міцою.

Цього разу до підготовки наших олімпіадників долучилися закарпатці Василь Білецький та Руслан Бабіля, які є тренерами команд Львівського національного університету ім. І. Франка. Принагідно висловлюємо подяку керівництву УжНУ за постійну підтримку олімпіадного руху в нашому університеті.

Медіацентр УжНУ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp