Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатгаз залишив без тепла і газу 1,5 тисячі закарпатських сімей

22 жовтня 2015 р., 15:11

Вони загнали себе у глухий кут через неоплату

З початку року ПАТ «Закарпатгаз» припинив газопостачання майже 1,5 тисячі боржників За дев’ять місяців поточного року ПАТ «Закарпатгаз» від’єднав від газопостачання 1427 споживачів, котрі накопичили борги з оплати за природний газ на суму понад 8 мільйонів 730 тисяч гривень. За цей же період ПАТ «Закарпатгаз» надіслав клієнтам, що боргують за спожите голубе паливо, майже 13 тисяч попереджень про припинення газопостачання. Загальна сума боргів споживачів, котрі отримали згадані попередження, становила понад 28,5 мільйона гривень.

- Цей показник не є вражаючим на фоні загальної кількості наявних у Товариства клієнтів, що розраховуються дисципліновано, - констатує начальник управління обліку природного газу ПАТ «Закарпатгаз» Дмитро Йовенко. – Проте за кожним випадком заборгованості стоїть родина, що проживає найчастіше в приватному секторі, і, з огляду на складні життєві обставини, в які потрапила, та осінньо-зимовий період, який активно вступає в свої права, наражається на перспективу пережити цей час без звичного комфорту і затишку, що з року в рік забезпечувався дешевим, а тому доступним, голубим вогником.

Що наразі змінилося у роботі ПАТ «Закарпатгаз» із боржниками? По-перше, маємо нового постачальника газу – тепер це ТОВ «Закарпатгаз Збут». Щоб голубе паливо безперебійно та безпечно надходило до вашого помешкання, потрібно укласти з новим постачальником договір та отримати новий номер особового рахунку. Відтак – своєчасно сплачувати за газ за реквізитами нового постачальника, пам’ятаючи, що накопичений борг - головний чинник, який може призвести до вашого некомфортного зимування. По-друге, радикальні заходи до боржників приватного сектора (а йдеться ніяк не про несплату за один місяць) застосовуються саме з подачі «Закарпатгаз Збуту», який, враховуючи вимоги чинного законодавства, відслідковує кількість боржників та суму їхніх заборгованостей. «Діємо виключно за складеними новим постачальником списками, наголошує Дмитро Йовенко, при цьому практикуємо не опломбування газопостачального обладнання, як спосіб, з яким споживачі навчилися успішно «боротися», а здійснюємо винятково механічне від’єднання від вуличного газопроводу».

- ПАТ «Закарпатгаз» вважає роботу із боржниками дуже важливою,- наголошує заступник голови правління з обліку газу Олександр Голуб . – Для нас від’єднання від газопостачання за борги – захід непопулярний. Саме тому ми рекомендуємо споживачам при оплаті за газ за книжкою розраховуватись за наші послуги до 10 числа кожного місяця, а за квитанцією – протягом 10 днів з дня її надходження. Радимо також не зволікати при отриманні повідомлення про заборгованість, не заганяти ситуацію в глухий кут, а негайно звернутися в ПАТ «Закарпатгаз» для конструктивного вирішення питання погашення боргу. Борг необхідно оплатити або реструктуризувати. Адже відновлення газопостачання після від’єднання від нього через заборгованість потребуватиме коштів не тільки для повного погашення боргу, а й для відшкодування вартості самої процедури безпосередньо.

ПАТ «Закарпатгаз» закликає споживачів, котрі через важкий фінансовий стан не можуть сплачувати за спожитий газ в повному обсязі і самотужки, скористатися субсидією. Оформлена субсидія – це той ефективний інструмент, який реально зможе допомогти розрахуватися з накопиченими боргами. І в жодному випадку не вдаватися до втручань у роботу газових лічильників з метою заниження показників й – відповідно - зменшення оплати за них. Фахівцям Товариства виявити такі втручання абсолютно нескладно. Оплатити ж штрафи та суми завданих підприємству збитків – проблема для споживача знову ж таки практично не вирішувана.

ПАТ "Закарпатгаз"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp