Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородці з особливими потребами змогли порушити важливі життєві теми завдяки благодійникам (ФОТО)

23 жовтня 2015 р., 22:03

Днями містяни з вадами здоров’я зібралися у кафе "Медок", аби поринути у спілкування

Вже другий рік поспіль до Ужгорода приїзджає благодійник з Голландії пан Берт, який організовує зустрічі ужгородців з особливими потребами. Головна мета таких заходів - змога зустрітися з друзями, поговорити про життя, адже, як відомо, не кожен, хто має вади, може часто виходити з дому. Тому такі події - для багатьох свято. 

     

На початку зустрічі гість з Голландії розповів про те, що такі благодійні проекти особливо тішать його, бо дають змогу друзям-однодумцям зібратися разом, поділитися проблемами та успіхами, забувши про буденність. Також пан Берт розповів, що добре розуміє людей з особливими потребами, бо й сам має проблеми зі спиною, з якими бореться вже багато років. Тому він добре знає, що така людина часом може відчувати. 

Потім перед присутніми виступив товариш благодійника Гейпетер, він розповів, що виховує сина, який має синдром Дауна, тому теж знає про ці про проблеми особливих людей не з чуток. Чоловік зауважив, що його син Адріан через хворобу погано говорить, однак багато чого розуміє, і попри все вміє радіти життю. Пан Берт теж розповів про Адріана, відзначивши, що хлопчина дуже життєрадісний, любить гуляти, гратися, а ще - обожнює тістечка. 

Опісля, кожен присутній на зустрічі мав змогу розповісти благодійникам про своє життя: про успіху та боротьбу за щастя. Хтось розповідав цікаві автобіографічні історії, а хтось ділився талантами: читав авторські вірші, або ж демонстрував власні рукодільні вироби.

Також під час благодійного заходу порушили філософську тему про боротьбу з недугами та Божу допомогу на нелегкому шляху. Наприкінці всі дійшли висновку про те, що це взаємопов’язані речі, адже, якщо непохитно вірити у власні сили, робити все, аби не здатися у життєвій боротьбі - підтримка Господа завжди буде поруч.

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp