Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські контрабандисти перелітають кордон із цінним вантажем на борту (Фото, Відео)

24 жовтня 2015 р., 10:39

Канали контрабанди на Закарпатті активні

Вчора ввечері в рамках спільної операції співробітники Держприкордонслужби України у взаємодії з угорськими колегами, співробітниками СБУ та МВС виявили і затримали на Закарпатті малий літальний апарат. Поряд з дельтапланом також були затримані 3 осіб з тютюновими виробами, які, використовуючи літак, переправляли куриво через кордон.

Політ літального апарату зафіксував прикордонний наряд Чопського загону на ділянці відділу «Саловка». Відразу для проведення оперативно-розшукових заходів були задіяні додаткові прикордонні наряди та мобільні групи з сучасними засобами спостереження, які направлені на посилення ділянки західного кордону. Також по даному факту прикордонники поінформували всі компетентні органи та організували взаємодію з правоохоронцями Угорщини. Пошук дельтаплану розпочався з обох сторін кордону. Згодом співробітники Держприкордонслужби помітили невідомий апарат за допомогою тепловізійних пристроїв. Він розпочинав зниження висоти. На затримання порушників в район можливого приземлення літального апарату вибула група реагування Чопського загону. Невдовзі дельтаплан прикордонники виявили та затримали в районі с. Велика Добронь. Крім того, поряд були виявлені 12 ящиків сигарет «LM» та «Kompliment», легковий автомобіль «Audi Q7» угорської реєстрації та затримані 3 чоловіків, які ймовірно причетні до протиправної діяльності. Двоє з них виявилися громадянами України, ще однин громадянином Угорщини. При огляді літального апарату встановлено, що це одномісний мотодельтаплан, який був обладнаний засобами навігації.

{g}

На даний час пошукові дії з української та угорської сторони тривають. Попередньо встановлено, що виявлений літальний апарат належить правопорушникам з Угорщини. Інші обставини правопорушення з’ясовуються.

Нагадаємо, що наприкінці вересня в рамках спільної операції прикордонники Мукачівського загону спільно із словацькими колегами теж зафіксували політ літального апарату. Відразу були організовані пошукові заходи по обидва боки кордону, в результаті яких українські прикордонники затримали дельтаплан. Також був затриманий чоловік без документів екіпірований як пілот. Згодом з'ясувалося, що він уже не перший раз попадає у поле зору правоохоронців через протиправну діяльність на кордоні.



Державна прикордонна служба України

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp