Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Найкращий навчальний заклад на Закарпатті - ужгородська гімназія

26 квітня 2014 р., 16:27

Цьогоріч Ужгородській гімназії виповнилось 20-ть!




У 1994 році навчальний заклад відчинив свої двері першим учням. Відтоді гімназія випустила понад дві тисячі школярів. Привітали рідну альма-матер з Днем народженням не лише теперішні гімназисти та педагоги. Завітали на свято й перші випускники, батьки та представники влади. Під час урочистостей, на яких також був присутній в.о.голови Закарпатської ОДА Андрій Сербайло, діти та вчителі ділилися здобутками, які навчальний заклад досяг протягом останніх років та відзначили кращих гімназистів. Найменші учні пройшли посвяту у першачки. 
Два десятиліття тому на Закарпатті підтримали відродження українських гімназій. Тоді в обласному центрі переступили поріг Ужгородської гімназії і перші учні. Протягом двадцяти років навчальний заклад закінчили понад дві тисячі випускників. Відтак вони також привітали свою альма-матер із ювілейною датою. Габріелла Цяпець – одна із перших випускниць. Жінка згадує шкільні часи із теплом та любов’ю . А ще, завдячує навчальному закладу за отримані знання. Пані Габріелла каже: «Для мене це свято-особливе. Адже я тут у подвійній ролі: як випускниця 1997 року та мама першокласника. Важко словами передати що я відчуваю. Гімназія завжди ставила виклики перед учнями, вимоги були вищими. Ми, перші випускники гімназії вчили дві іноземні мови, тоді як в інших школах такого не було. Латинь вивчали як третю іноземну. По профілю також було багато дисциплін. Пізніше, коли я навчалася в університеті, цю підготовку було видно. Рівень вимог та викладання у цьому навчальному закладі одразу став помітним. Зараз я часто забираю доньку з гімназії . Приходжу сюди і наче потрапляю у той час, коли сама була школяркою вчилася. Сумую за вчителями, котрі й досі тут працюють» Привітали гімназію із ювілеєм і самі школярі. 
Учні кажуть – мають за честь носити звання гімназиста. Так, 12-річна учениця Ужгородської гімназії Леся Андріїв пишається тим, навчається саме в цій альма-матер. Гімназистка зізнається: «Мені ця школа дуже подобається, тут вчаться обдаровані та творчі діти. Наш клас дружній, хороший, а ще – тут всі допомагають один одному. У гімназії працюють досвідчені педагоги, котрі завжди готові підтримати своїх вихованців. Крім того, хоч навчальний процес не є легким, утім, мені цікаво вивчати різні предмети, особливо подобаються іноземні мови. Словом – Ужгородська гімназія – найкращий навчальний заклад на Закарпатті. 
Особисто від себе хочу привітати з ювілейною датою своїх однокласників, вчителів та всіх, хто вчився в цьому освітньому закладі» Зараз в Ужгородській гімназії здобувають освіту понад сімсот школярів. Ними освітній заклад пишається. Адже більшість гімназистів – переможці та призери всеукраїнських та обласних олімпіад. Сергій Роман, директор Ужгородської гімназії пригадує: «За двадцять років гімназія здобула понад півтори тисячі перемог на міських олімпіадах, більше п’ятсот наших учнів перемогли на обласних етапах, сорок сім гімназистів стали призерами Всеукраїнських олімпіад, а ще один наш учень здобув першість на Міжнародній олімпіаді з фізики» Утім, на цих досягненнях освітній заклад не зупиняється. Повсякчас він намагається йти у ногу з часом. 
Для підтримки інтелектуальних, спортивних та творчих здібностей гімназистів у освітньому закладі запроваджують все нові проекти та програми. Очільник навчального закладу Сергій Роман наголошує: «Наша гімназія завжди намагається бути попереду. Ми всі докладаємо зусиль, аби учні комфортно себе почували. Щиру вдячність хочу висловити батькам. Саме завдяки батьківському колективу в нас чудова матеріально-технічна база. На сьогодні маємо 23 навчальні приміщенні із проектно-мультимедійним обладнання. Крім того, в Ужгородській гімназії є два кабінети інформатики, електронна пропускна система (її, до речі, ми запровадили зовсім нещодавно). На базі навчального закладу маємо електронні дошки оголошень та деякі власні програми для розбудови бази інтелектуальних здібностей гімназистів. І це відрадно». 
Успіхам свої вихованців радіє і вчитель фізики Марія Федорівна Ігнат. Педагог працює у навчальному закладі із дня заснування. Зараз вона - наставник у спеціалізованому класі. Перемогами юних знавців математики вчителька пишається. Й зізнається: «Мої учні – розумні, талановиті та активні. Вони радують мене своїми успіхами. Беруть участь в різних олімпіадах. По рейтингу мої вихованці займають четверте місце серед інших класів. Це мене дуже тішить». Для педагогів та школярів День народження гімназії – подвійне свято. Адже в рамках відзначення ювілею відбулася символічна посвята у першокласники. 
Мирослава Куруц для Ужгород.net 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp