Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатті відкрили 15 кримінальних проваджень за фактом порушення виборчого процесу

24 жовтня 2015 р., 20:22

Один з таких злочинів коштував бюджету один мільйон гривень

До правоохоронців надійшло 118 заяв і повідомлень щодо виборів. Міліція розслідує 15 кримінальних проваджень. Зокрема, й за фактом псування виборчих бюлетенів в Ужгороді, що кваліфікується як службова недбалість.

Вчора прес-конференцію для журналістів провів начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Князєв. Основна тема зустрічі – порушення виборчого законодавства й робота міліції під час виборів 25 жовтня.

За словами Сергія Миколайовича, станом на 23 жовтня в УМВС зареєстровано 118 заяв і повідомлень щодо подій, пов′язаних з виборчим процесом. Дана інформація постійно оновлюється. В Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено 15 повідомлень, за якими порушено кримінальні провадження.

Зокрема, сьогодні слідчим відділом Ужгородського МВ УМВС розпочато кримінальне провадження за фактом псування виборчих бюлетенів для голосування. Дана подія, котра набула резонансу в державі, слідчими кваліфікується як службова недбалість посадових осіб, що спричинила тяжкі наслідки (ст.367 ч.2 Кримінального кодексу України). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Найбільше звернень – 55 стосуються підкупу виборців, при цьому не затримано поки жодної особи, яка напряму здійснила підкуп виборців. Маємо 4 факти нанесення тілесних ушкоджень кандидатам, два факти підпалу автомобілів. Усі вони розслідуються.

Найбільше порушень, пов′язаних із виборами, зареєстровано в м.Ужгороді (28) та м.Перечині (18). Найменше їх у Міжгір′ї (3).

На виборах буде задіяно весь особовий склад УМВС. Міліція вже охороняє виборчі дільниці, на які завезено бюлетені для голосування. Допомагатимуть правоохоронцям на виборах прикордонники, працівники МНС, пенсіонери ОВС, члени громадських формувань тощо.

- Наше головне завдання – забезпечення охорони громадського порядку та волевиявлення громадян під час виборів,- наголосив очільник УМВС Сергій Князєв. –А яка політична сила скільки набере голосів, нам взагалі не цікаво.

Присутній на прес-конференції керівник обласної громадської мережі «Опора» Володимир Феськов подякував правоохоронцям за співпрацю, яка має реальні результати, і за належне реагування на їхні звернення, пов′язані з виборами.

Полковник Князєв відповів на численні запитання журналістів і представника «Опори».

СЗГ УМВС України в Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp