Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як студенти УжНУ гуляли столицею Австрії (ФОТО)

25 жовтня 2015 р., 09:41

Днями 50 студентів гуманітарно-природничого факультету з угорською мовою навчання повернулися з мальовничої Австрії.

Спонсором поїздки виступив угорський благодійний фонд «PADOC», координатором якого є Дьєрдь Насваді. Поїздка відбулася завдяки виграному ґранту, що передбачав безкоштовне транспортування, харчування та житло для наших студентів.

 

Головним ініціатором віденського вікенду був декан гуманітарно-природничого факультету з угорською мовою навчання Олександр Шпеник, організатором – завідувач кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції Єва Кіш. Супроводжували студентів викладач Жужанна Долинай та старший викладач Василь Беликанич.

Знайомство з прекрасним Віднем, в якому взяли участь 50 студентів різних спеціальностей факультету (історики, фізики, математики), тривало з 16 до 18 жовтня.

За словами Василя Беликанича, першого дня мандрівники подивилися саме місто, а також відвідали Віденський університет, який, до речі, є найстарішим у Центральній Європі після Празького. «Нам організували екскурсію в університеті, показали погруддя Нобелівських лауреатів, ми ознайомилися з їх біографіями. Також оглянули адміністративні будівлі: Віденську ратушу та Будинок парламенту Австрії. Не оминули й собор Святого Стефана у центральній частині міста, який є національним символом країни», – розповів пан Василь.

Наступного дня мандрівнки відвідали серце Австро-Угорської імперії – Гофбурзький імперський палац, що довго слугував домівкою для найвпливовіших людей Австрії. Тепер Гофбург слугує офіційною резиденцією президента країни.

«Ми відвідали палац з усіма спорудами, які до нього входять, а це музеї та купальні зони. Також побували у Музеї історії мистецтв та в Музеї природознавства, де якраз була археологічна виставка. Тоді вирушили до комплексу «Бельведер», де побачили виставку відомого художника Густава Клімта. Найбільше нам запам’яталася картина «Поцілунок», вартість якої оцінюється мільйонами, – зізнається пан Василь. –

Загалом вихідні у Відні вийшли насиченими. Бо ж з точки зору навчання та пізнавального процесу немає нічого кращого, ніж архівно-музейні наукові поїздки, тому це величезний плюс, що студенти мають змогу відвідувати великі європейські наукові центри з потужними експозиційними наочними базами».

Студенти ближче пізнали столицю Австрії, гуляючи її старовинними вуличками. Повернулися з чудової поїздки з багажем приємних вражень та спогадів.

Віра Лабич,для Медіацентру УжНУ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp