Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чи бути на Закарпатті медичному страхуванні

26 квітня 2014 р., 18:06

Понад 700 фахівців сімейної медицини з усієї України зібрала міжнародна наукова-практична конференція


Понад 700 фахівців сімейної медицини з усієї України зібрала міжнародна наукова-практична конференція «Актуальні питання скринінгу та профілактики захворювань у практиці сімейного лікаря», що відбулася в Ужгороді. Фактично кожен з виступаючих наголошував на необхідності чим скорішого запровадження страхової медицини, яка є додатковим стимулом у роботі для лікаря-професіонала і створює комфортні умови для пацієнта. 
Також говорилося й про можливість поєднання приватної практики із сімейною медициною. Така модель вже успішно діє в Європі. Зокрема начальник УОЗ в Закарпатській області Роман Шніцер зазначив: «Нам треба будувати таку систему охорони здоров’я в державі, яка здатна регулювати себе самостійно, яка б реагувала на будь-які виклики суспільства, на зміни зовнішнього та внутрішнього ринку. Потрібно віддати формування бюджету фінансування галузі сімейному лікарю. 
Це є завдання № 1 без якого система охорони здоров’я як ефективна та динамічна існувати не може. Ми багато говоримо про державну, муніципальну медицину, за різні форми власності, але забуваємо про одну суттєву деталь, яка рухає суспільство – це приватна власність, приватна медицина. В цілому світу поряд із засадами страхової медицини саме сімейна медицина в своїй більшості працює на засадах приватної практики. І тому є ефективною, успішною, не громіздкою, і динамічною. 
Сьогодні в державі наступив той історичний момент коли всі ці питання можна ефективно вирішувати», - повідомляє прес-центр УОЗ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp