Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Відкритий Суд" завтра буде в Ужгороді

26 жовтня 2015 р., 15:45

Старт заходу об 11:30

Завтра, 27.10.2015 року, зустрічайте проект "Відкритий Суд" в Ужгороді.

Керівник ініціативи, правозахисник Станіслав Батрин розповість про те, як провести "революцію" в українських судах та презентує всеукраїнський конкурс "Репортер Відкритого Суду", який не має аналогів у світі. Відтепер ми в Ужгороді!

Ви дізнаєтеся:як кожен громадянин України може реально захистити свої права, контролювати та дисциплінувати суддів, прокурорів та адвокатів за допомогою маленької відеокамери або будь якого іншого портативного засобу відеофіксації.
Нагадаємо, що 12 жовтня в Україні розпочався найбільший в історії сучасної України моніторинг діяльності судів всіх інстанцій в усіх регіонах держави під егідою проекту «Відкритий Суд» та за партнерства з Верховним Судом України і підтримки Western NIS Enterprise Fund.

Проект передбачає створення бази відеодосьє судових засідань, оцінку роботи судді, прокурора, недобросовісного адвоката, викриваючи непрофесійність, завідомо незаконні дії та корупцію в судах на шкоду інтересам держави та кожної людини.

Реалізація ініціативи стала можливою тільки починаючи з 28 березня 2015 - з набуттям чинності новим Законом України «Про забезпечення права на справедливий суд», яким гарантовано можливість проведення відеозапису судових засідань без отримання дозволу суду.

Така правова норма є унікальною для країн світу та розглядається партнерами проекту з ЄС та США як ключовий елемент боротьби з корупцією та несправедливістю у судах. Успіх України зможе стати прикладом для застосування механізму в інших країнах світу.

До участі запрошуються усі громадяни України, які прагнуть справедливості в судах.

Дата: 27.10.2015 року, початок об 11.30

Місце: Ужгородський національний університет, зелений корпус, конференц-зал.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp