Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Не маєте корови? Подаруємо!

27 квітня 2014 р., 10:09

Уже з 1 травня можна прийти до представництва «Терра Деї» і написати заяву тим, хто хоче отримати корову...



Дорадчий центр «Терра Деї» відкрив новий для себе благодійний проект, у якому допомагатиме закарпатським господарям в утриманні великої рогатої худоби, а ще — розібратися в тонкощах сироваріння та вигідно збувати молоко.
Як розповів Новинам Закарпаття керівник центру Олександр Омельченко, завдяки Європейській комісії організатори, окрім практичного навчання з виготовлення сиру, нададуть багатодітним родинам 40 корів буро-карпатської породи та необхідного для виробництва продукції обладнання. Таким чином буде випробувана ще одна модель допомоги багатодітним родинам.

До програми можуть долучитися багатодітні родини, господарі, які пройдуть навчання і доведуть, що мають знання і можливість утримувати цих тварин у себе вдома. Уже з 1 травня можна прийти до представництва «Терра Деї» і написати заяву тим, хто хоче отримати корову...

Це – не єдиний проект, спрямований на підтримку багатодітних родин, розповідає Олександр Омельченко. «Цього року ми розпочнемо також проект «Зелене яблуко», в якому багатодітні родини будуть отримувати саджанці яблунь. Цей проект став можливим завдяки голові фермерського господарства «Коник» Василю Мелешу. Важливо, що вперше велику допомогу нашим родинам нададуть не голландці, німці чи угорці, а місцевий господар. Для нас це багато значить. А ще пан Мелеш допоможе і навчанням, і консультаціями на базі свого господарства», - каже керівник проекту.

До речі, «Терра Деі» має чималий позитивний досвід: свого часу була розроблена програма «Зелений дім». Як підсумок, у чотирьох районах області вже є 80 теплиць або 3,2 гектара землі під плівкою.

Uzhgorod.in

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp