Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Держдепі прокоментували вибори в Україні

27 жовтня 2015 р., 15:43

Українська демократія залишається тривкою, вважають в Держдепі США.


Місцеві вибори в Україні, які відбулися 25 жовтня, відображають волю українського народу, а українська демократія залишається тривкою. Відповідну заяву речника Державного департаменту США Джона Кірбі розповсюдила прес-служба посольства США в Україні в понеділок, 26 жовтня.

"Ми вітаємо народ України з реалізацією свого права голосу на вчорашніх місцевих виборах. Українська демократія залишається тривкою, незважаючи на економічні труднощі і дії Росії в Україні, в тому числі окупацію Криму. Відповідно до попередніх повідомлень від міжнародних спостерігачів, ці вибори багато в чому визначають волю українського народу і відповідають демократичним нормам", - йдеться в заяві.

У Держдепі зазначили, що ці місцеві вибори є важливим кроком, оскільки Україна продовжує рухатися вперед у складній реформі, спрямованій на децентралізацію політичної влади.

"Ми з нетерпінням очікуємо успішного другого туру виборів 15 листопада на тих виборах мерів, де жоден кандидат не отримав більшості голосів. Крім того, ми очікуємо, що в Маріуполі і інших містах, де голосування не відбулося, люди отримають можливість здійснити своє право голосу 15 листопада", - заявив Кірбі.

Також в Держдепі зазначили, що сподіваються на те, що громадяни, які проживають в зоні АТО, і внутрішньо переміщені особи незабаром отримають можливість реалізовувати своє право на обрання своїх керівників відповідно до українського законодавства, стандартів ОБСЄ і мінських угод.

Як повідомляв Корреспондент.net, міжнародні спостерігачі вважають, що місцеві вибори в Україні відповідають демократичним стандартам.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp