Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатець Василь Сухан присвятив своє життя захисту людей

1 листопада 2015 р., 18:28

Під час служби було чимало небезпечних злочинців

Товариш старшина - саме так шанобливо звертались до ветерана іршавської міліції Василя Сухана, який віддано прослужив в органах внутрішніх справ більше 25 років. Нині старший прапорщик міліції у відставці може розповісти багато цікавих історій з життя Іршавського райвідділу міліції.

У 1980 році Василь Сухан працював водієм Іршавської райспоживспілки. Кожні вихідні з державних підприємств у райвідділі міліції чергував водій з автомобілем. Ця справа не оминула й Василя. Його помітило керівництво райвідділу й запропонувало йти працювати водієм у міліцію. Василь Васильович відразу погодився, оскільки встиг потоваришувати з багатьма міліціонерами.

Старшого сержанта міліції Василя Сухана призначили на посаду водія-міліціонера у відділ охорони при райвідділі. Він виїжджав на місця спрацювань сигналізації, перевіряв сторожову охорону заводів, фабрик, які в ті часи потужно працювали. Фактично кожного чергування працівники охорони виявляли дрібні крадіжки, хуліганства.

Одного разу виїхав він на спрацювання сигналізації в Іршавську заготконтору. Саме був сезон, коли люди масово здавали сільськогосподарську продукцію. У касі контори була велика сума грошей, про які знало багато людей. Сигналізація спрацювала опівночі, працівники охорони своєчасно виїхали, чим запобігли крадіжці грошей. Крадій зумів тільки зняти навісний замок і розбити вікно, а проникнути всередину приміщення контори не встиг - здалеку було чути міліцейську сирену.

Якось Василь Сухан їхав на службовому «Москвичі» разом зі своїми колегами на черговий виїзд. На вулиці Миколаївській в м.Іршаві вони помітили злочинця, якого розшукували за скоєння вбивства. На роздуми часу не було. Василь Сухан зупинив автівку і без зайвого галасу разом з колегами затримав небезпечного злочинця.

Через 7 років Василь Сухан очолить ізолятор тимчасового тримання Іршавського райвідділу. Одночасно він був і водієм «автозака», бо посади начальника ІТТ тоді ще не було. За цей період йому доводилось їздити на етапи, супроводжувати злочинців та адмінарештованих до суду.

Працівники іршавської міліції пам′ятають Василя Сухана, як старшину райвідділу. Свої обов′язки він виконував стовідсотково. Організовував капітальний ремонт даху, актового залу та самого приміщення Іршавського райвідділу. Навіть нині актовий зал райвідділу виглядає красиво, хоч з того часу пройшло вже більше 10 років. Звісно, що у будь-якому приміщенні головне - опалення, тому Василь Васильович і тут приклав руку справжнього господаря. Ним було переобладнано систему опалення, встановлено більш сучасні котли. А про те, як Василь Сухан ділив пайки та формений одяг, працівники міліції досі згадують з ностальгією. Адже з його виходом у 2005 році на заслужений відпочинок більше пайків у райвідділу не ділили...

Василь Сухан, навіть знаходячись на заслуженому відпочинку, тривалий час опікувався райвідділом. Саме його запрошували, коли потрібно було вирішити якесь питання господарського характеру. Оскільки він знав добре, де потрібно перекрити кран, як краще і економніше включити опалювальну систему у приміщенні.
Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp