Суддя проекту «Мастер-Шеф» на телеканалі СТБ, викладач кулінарного мистецтва шеф-кухар міжнародного класу Ектор Ізмаель Хіменес Браво працював на весіллі тамадою у закарпатської пари з Колочави на Міжгірщині.
Він сам звернувся до молодят з проханням бути в ролі тамади. Як повідав Ектор, коли востаннє бував на Закарпатті, то загорівся ідеєю організувати помпезне весілля десь у закарпатській глибинці. І місцем проведення стала база відпочинку «Кам’янка», яка розташована в Міжгірському районі. Спілкувався англійською із перекладачем. У цей день встиг побувати і у Міжгір’ї на ринку.
«Гори вибрав тому, що це — фантастика. На заході мені подобається те, що я дуже багато можу дізнатися про українську культуру в поєднанні з традиціями сусідніх європейських країн. Дуже люблю закарпатський токан і на «Кам’янці» його готують саме за старим добрим рецептом. Місцева кухня дуже схожа на латиноамериканську, оскільки в безлічі блюд основним інгредієнтом є кукурудза. А я обожнюю її», — розповідає Ектор.
Шеф-кухар, який обслуговував Єлизавету II, Мадонну, Дженніфер Лопес, Донателлу Версаче, стверджує, що ще йому подобаються голубці й білі грибочки, невимовна природа, жовто-червона осінь, закарпатські страви та добродушні люди — це екстаз, заради якого хочеться повертатися на Закарпаття знову і знову.
Юлія ДАВИДОВА,
газета "Новини Закарпаття"