Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Асистент кафедри ортопедичної стоматології УжНУ здобув перемогу на симпозіумі молодих учених (ФОТО)

2 листопада 2015 р., 13:03

Стоматологи порушили важливі професійні питання

Нещодавно в Українському домі відбувся третій Національний український стоматологічний конгрес «Стратегія розвитку стоматології в Україні – міжнародні стандарти профілактики і лікування та їх впровадження в практику лікаря-стоматолога».

 

На пленарних засіданнях медики розглянули питання реформи стоматологічної галузі, зокрема йшлося про одну з основних складових цієї реформи – впровадження уніфікованих протоколів надання стоматологічної допомоги, підготовку та обговорення медико-технологічної документації за стандартизацією медичної допомоги, відповідно до Наказу МОЗ України від 28.09.2012 № 751 «Про створення та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги в системі Міністерства охорони здоров'я України».

У пленарних засіданнях брали участь представники Міністерства охорони здоров'я, Верховної Ради України, президенти профільних асоціацій і керівники галузі, представники вищих навчальних медичних закладів України за активної участі провідних фахівців.

Асистент кафедри ортопедичної стоматології стоматологічного факультету Ужгородського національного університет Михайло Сливка успішно представив наш виш на форумі, здобувши перемогу на симпозіумі молодих учених національного конгресу, на якому обговорювали сучасні досягнення стоматологічної науки. У подарунок отримав книгу видавництва «ГалДент» на вибір, право участі у тижневому імплантологічному симпозіумі від Президента Асоціації стоматологів України професора М.Угрина і представлятиме нашу державу на конгресі в Польщі.

Крім того, учасники заходу обговорювали питання до- і післядипломної освіти, проблеми реорганізації системи охорони здоров'я, децентралізації, лікарського самоврядування, лібералізації ліцензування.

Одна з важливих особливостей конгресу – симпозіум з військової медицини «Особливості та проблеми надання стоматологічної допомоги в умовах бойових дій», що фактично став школою-семінаром з вивчення та ознайомлення з особливостями надання стоматологічної допомоги в умовах війни, мобілізації та реабілітації поранених від хірургів-стоматологів з досвідом роботи в зоні АТО.

На симпозіумі «Практичні досягнення стоматології» фахівці представляли досвід впровадження в практику передових технологій.

Головним організатором Конгресу є Асоціація стоматологів України, співорганізаторами –профільні стоматологічні асоціації та провідні вищі навчальні медичні заклади України за підтримки МОЗ України, МОН України, департаменту охорони здоров'я Київської обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації, Комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради України.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp