Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Карпатські колиби, гуцульський сир та правила, яким уже багато століть (Фото)

3 листопада 2015 р., 17:49

Високо у Карпатах вівчарі продовжують багатовікову справу

Серед величних карпатських гір трапляються маленькі одинокі дерев’яні хатки, гуцули їх називають колибами.

У Карпатах здавна колибами називались тимчасові дерев’яні житла лісорубів та чабанів. В умовах високогір’я гуцули пасуть худобу за правилами, що встановлені багато століть тому. На ціле літо пастухи виганяють овець, кіз, волів, корів і коней на високі гірські луки – полонини.

{g}

Полонини, як правило, розташовані на значній відстані від сіл на висоті від 1200 до 1800 метрів над рівнем моря. У колибах чабани не тільки живуть, а й варять гуцульські сири – бринзу, вурду, будз, пише "Відкривай Україну".

Попрацювавши ціле літо в горах, вівчарі повертаються додому і влаштовують гучне свято – фестиваль “Гуцульська бриндзя“, який щороку проходить на початку вересня у Рахові. Свято супроводжується ярмарком та веселощами.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp