Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна і Молдова підписали угоди про транскордонну співпрацю

5 листопада 2015 р., 12:05

Підписання угод відбулося за присутності консультаційної ради місії ЄС.

Вчора, 4 листопада, між Молдовою і Україною було підписано дві нових угоди щодо транскордонного співробітництва для спрощеного і прискореного переміщення через спільний кордон. Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

Перша угода, яка встановлює спільний контроль в прикордонному пункті пропуску "Первомайськ-Кучурган", забезпечить імпорт, експорт і транзит підакцизних товарів і товарів, що не підлягають акцизному оподаткуванню, через Придністров'я.

Це збереже час і витрати підприємців і усуне необхідність перенаправляти вантажі, зокрема алкогольні і тютюнові вироби, в об'їзд цієї ділянки кордону, а також дозволить уникати подвійного митного оформлення в Кишиневі і Тирасполі.

Друга угода, яке встановлює автоматизований обмін даними з перетину молдавсько-українського кордону, зміцнить безпеку завдяки підвищеній прозорості переміщення транспортних засобів і товарів через кордон.

Це також дозволить зняти з іноземних громадян, які в'їжджають в Придністров'я, зобов'язання реєструвати своє перебування в міграційних органах Молдови, тобто їм не потрібно буде їздити до адміністративної лінії розмежування на заході Придністров'я.

Підписання цих угод відбулося за присутності консультаційної ради місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові і Україні (EUBAM). Місія EUBAM, яка допомагає Молдові і Україні у наближенні до стандартів ЄС у сфері управління кордонами, давно виступає за підписання цих угод, які полегшують процедуру перетину кордону і сприятимуть регіональному розвитку і торгівлі.

EUBAM та інші органи ЄС надавали допомогу молдавським і українським фахівцям у прикордонній сфері, виходячи зі свого передового досвіду у встановленні спільного прикордонного контролю.

Як раніше повідомлялося, Молдова і Україна побудують залізницю в обхід Придністров'я.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp