Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про український Майдан тепер знає і Лондон

5 листопада 2015 р., 17:55

У середу ввечері, 4 листопада, у Лондоні відбулася презентація книги Соні Кошкіної "Майдан.

Нерозказана історія".Організаторами виступила Асоціація українців у Великобританії. На зустрічі були присутні представники представники місцевої громади, активісти, які постійно проживають у Великобританії українці."Майдан. Нерозказана історія" стало одним з найбільш комерційно успішних видань: з моменту виходу в лютому місяці було реалізовано більше 24 тисяч примірників - російською та українською мовами. Частина грошей, виручених від продажу, були перераховані в Центральний військовий госпіталь на лікування бійців, поранених в зоні АТО.Наразі готується видання книги за межами України.Детальніше про книгу можна прочитати на офіційному сайті - Maidanbook.com.ua. Придбати електронний її версію - на сайті Bookland.com.

Жанр видання - документальне розслідування. "Завдання - максимально точно реконструювати події, передусім кулуарні, процеси, які були приховані від очей тих, хто мерз на площах, але які безпосередньо вплинули на результат Революції Переваги", - йдеться в описі.Нагадаємо, в книзі представлені відповіді на питання про те, як планували і здійснювали розгін студентів; хто готував бійню на Банковій 1 грудня і спробу розгону Майдану 10 грудня; хто доставив з Росії в Україну "гуманітарний вантаж" - 13000 гранат, які застосовували проти Майдану; який наказ отримали снайпери, виведені на позиції ще 14-го лютого; хто розстрілював героїв Небесної сотні; якими були останні години Віктора Януковича в якості президента і хто допомагав йому здійснити втечу.Наближення другої річниці початку Революції Переваги додатково актуалізує тему. Традиційно, в ході презентації обговорювалися не тільки події того періоду, але і поточна політична ситуація. Після відбулася автографсесії.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp