Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Британські експерти: бомбу в А321 могли закласти до вильоту

6 листопада 2015 р., 10:32

Чочна причина катастрофи невідома.


Британські спецслужби вважають, що бомбу в російський літак А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що в розбився у Єгипті, могли закласти перед вильотом з аеропорту єгипетського Шарм-еш-Шейха.

Як вдалося з'ясувати ВВС, експерти вважають, що вибуховий пристрій міг бути закладений в багажне відділення літака.

Версія про бомбу з'явилася у британських спецслужб після перехоплення кількох повідомлень, якими обмінювалися ісламісти на Синайському півострові.

Точна причина катастрофи невідома. У Кремлі раніше заявляли, що версії про причини катастрофи лайнера може висувати тільки слідство.

Як відзначив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, всі інші припущення є неперевіреною інформацією або спекуляціями.

Так в Кремлі прокоментували заяви британської влади про те, що причиною катастрофи російського літака в Єгипті міг бути вибух бомби на його борту.

Раніше Велика Британія призупинила авіасполучення з Шарм-еш-Шейхом. Британських громадян, які перебувають там, мають вивезти з Єгипту у п'ятницю, але без багажу - у літак із собою дозволяється брати тільки ручну поклажу.

Кореспондент ВВС з питань безпеки Френк Гарднер вказує на те, що хоча британська влада поки не відмовилася остаточно від версії про технічну несправність літака, вона все ж схиляється до того, що це малоймовірно.

Спецслужби Британії підозрюють, що хтось, заклав у багажне відділення вибуховий пристрій безпосередньо перед вильотом літака з аеропорту Шарм-еш-Шейха, пояснює Френк Гарднер.

Аеробус російської компанії "Когалимавіа" розбився 31 жовтня у пустелі на Синайському півострові в Єгипті через 23 хвилини після злету у Шарм-еш-Шейху. Загинули всі 224 людини, які були на борту (зокрема четверо громадян України). Це найбільша авіакатастрофа в історії російської авіації.

Джерело: ВВС Україна


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp