Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді з’являться нові дорожні знаки

7 листопада 2015 р., 13:59

Які скеровуватимуть водіїв до культурних та історичних пам’яток

Нові дорожні знаки, попередньо 38 штук, будуть не забороняти, обмежувати чи дозволяти, а скеровувати до пам’яток, якими багатий обласний центр Закарпаття. Вони будуть на коричневому тлі, з піктограмою пам’ятки, написами українською та англійською мовами

Встановлюватиме знаки комунальне підприємство КШЕП, а кошти на самі знаки і за проведення робіт будуть із європейського гранту, який виграла громадська організація в рамках проекту Карпатський туристичний шлях, повідомляють Новини Закарпаття.

Питання розглядали на засіданні комісії з транспорту в Ужгородській міській раді.

Зазначалося, що священник найстарішої церкви Ужгорода – Горянської ротонди, нарікав, що чимало туристів, охочих подивитися храм, не знають як до нього дістатися. Наразі зробили сякі-такі таблички власними силами.

Представники ДАІ наголосили, що не так давно почали діяти норми держстандарту щодо вигляду таких знаків і їх обов’язково треба дотриматися.

Також міліціонери наголосили, що знаки повинні бути розташовані в межах міста, бо інакше доведеться погоджувати їх зі Службою доріг області, а це ускладнить і затягне процедуру.

На засіданні комісії домовилися уже ближчим часом виїхати на пропоновані громадською організацією, яка виграла грант, місця для встановлення знаків. До складу цієї групи крім працівників ДАІ, заступника міського голови Ярослава Шафаря, увійдуть і представники департаменту міського господарства, бо, можливо, десь треба буде вирішувати інші питання, наприклад, кронування дерев, щоб знак було добре видно.

Відтак схему розташування знаків винесуть на розгляд засідання виконкому.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp