Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

6 неповнолітніх дітей утримували свою горе-матір

28 квітня 2014 р., 13:58

У свої 26 років вже має на утриманні 6 неповнолітніх дітей



На жаль, звичним стало бачити, коли на вулицях, у кафе, автостанціях до людей підходять з простягнутою рукою замурзані дітлахи. Пересічні громадяни зазвичай їх шкодують і дають гроші, не думаючи, що дуже часто цих дітей змушують жебракувати їхні ж батьки, котрі не працюють.

Нещодавно одній із таких горе-матерів Іршавським райсудом було винесено вирок.

Незважаючи на дощову погоду, 26-річна мешканка села Загаття із легко одягненою дівчинкою ходили з хати до хати, випрошуючи милостиню. Селяни, шкодуючи маленьку, щедро давали хто гроші, а хто продукти харчування.

Ця молода жінка у свої 26 років вже має на утриманні 6 неповнолітніх дітей. Вона їх виховує сама, бо зі своїм чоловіком не живе вже більше трьох років. Від держави мати-одиначка щомісяця отримувала соціальну допомогу у розмірі 3500 грн. Цих грошей їй не дуже вистачало, тож вона брала свою 5-річну дочку і ходила з нею, випрошуючи гроші від мешканців села Загаття та сусідніх сіл. При цьому, щоб розчулити людей та викликати в них жалість до себе, як до багатодітної матері, демонструвала наявність багатьох дітей та говорила, що не отримує ніякої соціальної допомоги на дітей… Тож люди її жаліли і давали гроші...

Одного разу листоноша своєчасно не принесла гроші і жінка разом із дочкою пішла у село, де ходила із хати до хати, випрошуючи у черговий раз милостиню у людей. В цей час працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей Іршавського райвідділу міліції проводили у селі рейд і помітили її із маленькою дівчинкою.

Правоохоронцям довелось жінку із дитиною запросити до райвідділу. При з′ясуванні обставин вона розповіла, що протягом року систематично використовує своїх дітей для жебракування в селі. Діти для жінки служили приманкою для співчутливих громадян.

За даним фактом Іршавським райвідділом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.150 «прім» Кримінального кодексу України (Використання малолітньої дитини для зайняття жебракуванням). Жінка, хоч у вчиненому і розкаювалась, але справу було направлено до Іршавського райсуду.

Суд за втягнення неповнолітніх у заняття жебрацтвом засудив 26-річну жінку до 1 року позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік. Якщо буде встановлено факт того, що жінка знову використовує для заняття жебрацтвом своїх дітей, то іспитовий термін їй замінять на реальний.

Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС.

дітижебракиміліція

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp